Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Πράγα: Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στo δείπνο των ηγετών

Για άλλη μία φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να παρουσιαστεί ο ίδιος ως… ειρηνοποιός και να παρουσιάσει τη χώρα του… θύμα των προκλήσεων της Ελλάδας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί για να του απαντήσει άμεσα.

Στο δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06.10.2022), στην άτυπη σύνοδο 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Πράγα, σημειώθηκε ένταση, με αφορμή όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη σκληρή απάντηση που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Κάποιοι σύμμαχοι επιλέγουν να αυξάνουν την ένταση και τις προκλήσεις. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία προστατεύει τα συμφέροντα της. Δεν θέλουμε ένταση με κανέναν γείτονα μας. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου”, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και αντί να προκαλεί εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Νέα απάντηση Ερντογάν

Ακολούθησε νέα απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι: “Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Όλες οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια, και η πολιτική της βασίζεται στο ψέμα”.

Πηγή: newsit.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων