Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γκέι ισλαμικός γάμος στην Βρετανία

Ένα νεαρό ζευγάρι Βρετανών θέλησε να στείλει δείξει σε όλο τον κόσμο ότι μπορείς να είσαι γκέι και μουσουλμάνος.Ο Ζαχίντ Κάουντχέρι και ο Σιν Ρόγκαν παντρεύτηκαν στο Γουόλσολ κάνοντας τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων μουσουλμάνων στην Βρετανία.

Τα πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν το νεαρό ζευγάρι ντυμένη με τις παραδοσιακές σχολές του Μπαγκλαντές να ανταλλάσσει όρκους στο δημαρχείο της πόλης.Ο Ζαχίντ Κάουντχέρι μιλώντας στις βρετανικές Express και Star είπε ότι πάντα αισθανόταν ως το «μαύρο πρόβατο» της μπαγκλαντεσιανής μουσουλμανικής οικογένειάς του, τού έκαναν μπούλινγκ στο σχολείο, έχει δεχθεί επιθέσεις από άλλους μουσουλμάνους και τού έχει απαγορευθεί η είσοδος στο τοπικό τζαμί.

Ανέφερε ακόμη ότι παρότι ήταν γκέι προσπάθησε να αλλάξει σεξουαλικό προσανατολισμό και για το λόγο αυτό πήγε στα θρησκευτικά προσκυνήματα στη Σαουδική Αραβία και στο Μπαγκλαντές αλλά σύντομα έγινε αυτοκτονικός και προσπαθούσε να κάνει κακό στον εαυτό του. Όλα αυτά μέχρι να συναντήσει τον Sean Rogan, σημερινή σύζυγό του. Το ζευγάρι ζει μαζί από το 2015 και ο Ζαχίντ Κάουντχέρι έκανε πρόταση γάμου στον καλό του πέρυσι, στην ημέρα των γενεθλίων του.

ΟΖαχίντ Κάουντχέρι είπε: «Το κάναμε για να δείξουμε σε όλους ότι δεν μας νοιάζει. Η οικογένειά μου δεν ήθελε να έρθει στο γάμο, δεν ήθελαν να το δουν, είναι τόσο ενοχλητικό για εκείνους. Θεωρούν ότι είναι ασθένεια η οποία μπορεί να θεραπευτεί, μερικές οικογένειες εξακολουθούν να το ονομάζουν ”φάση”. Θέλω να πω σε όλους όσους περνούν τα ίδια ότι είναι οκ, θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι μπορείτε να είστε και ομοφυλόφιλοι και μουσουλμάνοι».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων