Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Πράσινο φως για τα σκουπίδια της Ηλείας

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Πράσινο φως άναψε το ΥΠΕΚΑ για το έργο ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Ηλείας ανακοινώνοντας παράλληλα μια σειρά έργων διαχείρισης απορριμμάτων που εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση για τα έργα ΣΔΙΤ από την Ε.Ε. εμφανίζεται να παραμένει παγωμένη καθώς το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο απαιτεί συγκεκριμένες αλλαγές στους όρους των διαγωνισμών και παρά το ότι ο προηγούμενος Περιφερειάρχης Αττικής ανέστειλε τους τέσσερις αντίστοιχους διαγωνισμούς για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την νέα μονάδα στην Ηλεία.

Ο υπουργός Γ. Μανιάτης δήλωσε ακόμη ότι το υπουργείο προχωρά σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου εντός των πρώτων μηνών του 2015 να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρων και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Σερρών, Έβρου και Ροδόπης.

HTML tutorial

Υπενθυμίζεται πάντως ότι από τον περασμένο Απρίλιο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος με επείγουσα επιστολή της προς τις Περιφέρειες, ζητούσε την αλλαγή όλου του σχεδιασμού καθώς σε άλλη περίπτωση θα σταματήσει η κοινοτική χρηματοδότηση.

Οι συγκεκριμένες ΣΔΙΤ πάντως προχωρούν με βάση τον προηγούμενο σχεδιασμό, ο οποίος, σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Γραμματέως πρέπει να αλλάξει.

Σε ότι αφορά στο έργο της Ηλείας, προβλέπεται επένδυση 40 εκατ. ευρώ από τα οποία περίπου 17 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα με ιδιωτική χρηματοδότηση, ενώ επιπλέον επενδύονται άλλα 12 εκατ. ευρώ εκτός του έργου ΣΔΙΤ, για την κατασκευή του ΧΥΤΥ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων