Μετά την τεράστια επιτυχία του bougatsan, οι δημιουργοί του ευφάνταστου εδέσματος λανσάρουν ένα νέο, αλλά και… όμορφο γλυκό. Το #prettyeclair είναι η καινούργια ιδέα που είχε ο σεφ του Estrella, Δημήτρης Κοπαράνης, σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου. Πρόκειται για ένα «υβριδικό» γλυκό, το οποίο βασίζεται το κλασικό γαλλικό éclair, δίνοντάς του μία πιο… ελληνική ταυτότητα.
«Το éclair είναι ένα κλασικό γλυκό, με πολύ μεγάλη ιστορία και με πολύ μεγάλη παρουσία. Μέχρι τώρα εδώ, δεν έχει γίνει μια τέτοια προσπάθεια να αποδοθεί αυτή η κλασική συνταγή με ελληνικά συστατικά, να μπολιαστεί με ντόπιες ιδέες. Η κεντρική ιδέα είναι αυτή, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια μεθοδευμένη προσπάθεια, με στόχο να βγει αυτό το γλυκό με ελληνικότητα», δήλωσε στο thestival.gr, ο ιδιοκτήτης των ζαχαροπλαστείων Χατζηφωτίου, Γιώργος Χατζηφωτίου.
Τα εργαστήρια των ζαχαροπλαστείων και ο σεφ του Estrella εργάζονται πυρετωδώς δοκιμάζοντας συνεχώς νέες γεύσεις που θυμίζουν… Θεσσαλονίκη για το #prettyeclair. «Το «σου» του éclair θα έχει τη γεύση του τσουρεκιού, θα περιλαμβάνει τα μπαχαρικά του τσουρεκιού. Από κει και πέρα, θα γίνουν πολλές συνταγές. Από αυτά, όμως, που θα κυκλοφορήσουν άμεσα, το ένα θα είναι με γέμιση ταχίνι, ενώ υπάρχει και μία ιδέα να πάμε στη λογική του bougatsan», αποκαλύπτει ο κ. Χατζηφωτίου.
Η αναμονή για τους φίλους των éclair θα τελειώσει την 1η Δεκεμβρίου, οπότε θα μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το #prettyeclair στο Εstrella και στα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου σε όλη την Ελλάδα.