Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Πρίγκιπας Φίλιππος : Όλο το σχέδιο για την κηδεία του – Δεν θα παρευρεθεί η Μέγκαν Μαρκλ

Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 θα γίνει η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Την ίδια μέρα, στις 3 η ώρα το μεσημέρι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλο το έθνος.

Λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά και της προσωπικής επιθυμίας του ίδιου του Δούκα του Εδιμβούργου, η κηδεία του θα είναι ιδιωτική και θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίντσορ.

Μάλιστα, το σχέδιο για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου έχει και κωδική ονομασία: «Επιχείρηση Forth Bridge» (Operation Forth Bridge).

Επίσης κατά επιθυμία του θα ταφεί στους Κήπους του Frogmore, όπου είναι ενταφιασμένοι η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

HTML tutorial

Η σορός του θα μεταφερθεί από το κάστρο στο παρεκκλήσι σε ένα ειδικό όχημα τύπου SUV, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Φίλιππος.

Η υπόλοιπη οικογένεια, με πρώτο τον υιό του Κάρολο και Πρίγκιπα της Ουαλίας, θα ακολουθήσει πεζή. Η βασίλισσα θα πάει με δικό της μέσο στον ναό.

Όλες οι δημόσιες πτυχές της κηδείας του συζύγου της Ελισάβετ – οι συνηθισμένες στρατιωτικές παρελάσεις, το λαϊκό προσκύνημα της σορού – ακυρώθηκαν. Η κηδεία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και θα λάβει χώρα εξ ολοκλήρου εντός του Κάστρου του Ουίντσορ.

Το Μπάκιγχαμ, μάλιστα, παρακάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην υπάρξουν δημόσιες εκδηλώσεις θρήνου.

Μόνο 30 άτομα θα παρευρεθούν στην κηδεία του Φίλιππου (σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι οχτώ άνδρες που θα κουβαλάνε το φέρετρο).Στην κηδεία θα βρίσκεται ο Χάρι, αλλά όχι η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ. Ο γιατρός της της συνέστησε να μην ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού. Πρόσθεσε ότι η Μέγκαν προσπάθησε να παρευρεθεί στο πλευρό του Χάρι, αλλά ο γιατρός της δεν το επέτρεψε.

Εθνικό και βασιλικό πένθος

Με πρόταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε όλο το βρετανικό έθνος να μπει σε περίοδο πένθους για οκτώ μέρες. Κατά την περίοδο αυτή, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε όλη τη χώρα.

Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας θα μπει σε περίοδο πένθους δύο εβδομάδων. Η βασίλισσα δεν αναμένεται να ασκήσει καθήκοντα κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ψηφιστούν νόμοι, καθώς δεν θα παρέχεται η βασιλική σφραγίδα στους νόμους του κράτους. Οι κρατικές υποθέσεις θα σταματήσουν επίσης για οκτώ ημέρες. Την κηδεία θα ακολουθήσουν 30 ημέρες βασιλικού πένθους, πριν επιστρέψει η βασίλισσα στα δημόσια καθήκοντα της.

πηγή: in.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων