Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Προανακριτική Παππά – Τσίπρας: Πολιτική δειλία η απουσία Μητσοτάκη ~ Η απάντηση Γεραπετρίτη

Κατά τη σημερινή διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα συζήτησης του πορίσματος, «ημέρα ντροπής και κατάντιας για τη Βουλή».

«Είναι ημέρα ντροπής για ένα πρωθυπουργό που έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό, στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα των πολιτικών του αντιπάλων. Από τα “Γερούν γερά”, όταν η χώρα έδινε τη μάχη απέναντι στους δανειστές, μέχρι τα συλλαλητήρια για τη δήθεν προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα δηλώνει ότι τιμά… Μέχρι τα ψέματα και τις αθλιότητες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και αισχρά ψέματα που αμαυρώνουν τη μνήμη ανθρώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή για να απαντήσουν, όπως αυτό για τον πατέρα μου», είπε και συμπλήρωσε πως «για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο», είπε σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού από τη διαδικασία και συνέχισε:

«Αλλά ότι και να κάνετε ένα είναι που μένει στον ελληνικό λαό. Για ένα ευρώ, δε μπορείτε να μας κατηγορήσετε. Γιατί όσο και να ψάξετε. Και ανάποδα να μας γυρίσετε, δε θα πέσει ούτε κέρμα. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά. Και αυτό είναι που σας πονάει. Μπορείτε να πείτε το ίδιο και για εσάς;».

Ειδική αναφορά έκανε και σε δημοσίευμα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο», για το οποίο απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λέγοντας:

«Το θέμα του πόθεν έσχες είναι λυμένο εδώ και καιρό. Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι εύσημο η φύλλο συκής είναι μια μείζονα πολιτειακή μομφή και αυτή θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Υπάρχει ζήτημα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που ενέχει και ποινικές ευθύνες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων