Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Προβοκάτσια το δημοσίευμα των FT καταγγέλλουν ΥΠΟΙΚ και Κατσέλη.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Με ανακοινώσεις τους η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη και το υπουργείο οικονομικών διέψευσαν δημοσίευμα των Financial Times που μιλούσε για επικείμενο 30% κούρεμα καταθέσεων με όριο τα 8.000 ευρώ και μάλιστα δύο ημέρες πριν απο το δημοψήφισμα.

Η κα Κατσέλη υπογράμμισε  πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες και πλήρως εξασφαλισμένες κάτω από 100.000 ευρώ και συμπλήρωσε πως τα σενάρια αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. «Θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση από τον ELA» εξήγησε.

Από την πλευρά του το υπουργείο οικονομικών χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα προβοκάτσια και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα.

Είναι πλέον Κυριακή και ο κόσμος ειναι κατατρομαγμένος και σε φοβερή σύγχυση. Είναι γεγονός ότι καμία απο τις πλευρές δεν είναι σε θέση να προβλέψει τη συνέχεια μετά από το δημοψήφισμα. Αυτό όμως που είναι βέβαιο ειναι ότι με τις κινήσεις του eurogroup που δεν έδωσε τις πέντε ημέρες παράταση και της ΕΚΤ με τη ξαφνική διακοπή της ρευστότητας οι θεσμοί εβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην προεκλογική περίοδο. Η κριτική που μπορεί να τους ασκηθεί ειναι μόνο πολιτική. Όμως η κριτική απέναντι σε ασταθή δημοσιεύματα που σπέρνουν τον τρόμο ακόμη περισσότερο μπορεί να είναι πολύ σκληρότερη. Την πραγματική όμως απάντηση θα την δώσει σήμερα ο ελληνικός λαός αν πάει στις κάλπες με ηρεμία και σύνεση όποια ψήφος και αν εκφράζει τον καθένα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων