Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Πρόεδρος κόμματος συνελήφθη για βιασμό!

Ο πρόεδρος του δεξιού λαϊκιστικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης του Κέντρου (UDC) στο καντόνι του Τσουγκ συνελήφθη την Τρίτη με την υποψία ότι εμπλέκεται στον βιασμό μιας βουλευτίνας των Οικολόγων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ελβετίας έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν η βουλευτίνα Γιολάντα Σπις-Χέγκλιν «έπεσε θύμα του GHB», του αποκαλούμενου και «ναρκωτικού του βιασμού», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τσουγκ, Γιουντίτ Άκλιν.

Ο συλληφθείς, ο Μάρκους Χούρλιμαν, είναι πρόεδρος της UDC στο καντόνι του Τσουγκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βιασμός της Σπις-Χέγκλιν φέρεται ότι έγινε το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας γιορτής προς τιμή του νέου προέδρου της κυβέρνησης του Τσουγκ, Χάιντς Τένλερ, ο οποίος προέρχεται επίσης από το κόμμα UDC.

Το επόμενο πρωί η 34χρονη Σπις-Χέγκλιν δεν θυμόταν τίποτα από τα τεκταινόμενα το προηγούμενο βράδυ και για αυτό πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος και ούρων. Αφού βγήκαν τα αποτελέσματα, το νοσοκομείο ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών που ξεκίνησε αμέσως έρευνα καθώς στην Ελβετία το αδίκημα αυτό διώκεται αυτεπάγγελτα.

Η ίδια η Σπις-Χέγκλιν πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει μήνυση για βιασμό.

Η UDC, που ζητά να επιβληθούν περιορισμοί στη μετανάστευση από ευρωπαϊκές χώρες, είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελβετία και κατέχει το ένα τέταρτο των εδρών στο Εθνικό Συμβούλιο, την κάτω Βουλή του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων