Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Πρόγραμμα 20 εκ. ευρώ για κατάρτιση στον αγροτικό τομέα

Η πρωτογενής παραγωγής προκρίνεται τους τελευταίους μήνες ως εκ των οδών για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ίδια ώρα που χιλιάδες αποφασίζουν να επιστρέψουν στην επαρχία προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Ωστόσο ακόμη λείπει ο ουσιαστικός κεντρικός σχεδιασμός για το πως αυτό το ανθρώπινο δυναμικό μπορεί όχι μόνο να εξασφαλίσει τα προς το ζειν, αλλά η ενασχόλησή του να έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Σιγά σιγά φαίνεται πως γίνεται αντιληπτό ότι χωρίς υποστήριξη τα αποτελέσματα μπορεί και να είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τα προσδοκώμενα….

Έτσι αξίζει να σταθεί κανείς σε μια νέα δράση που ξεκινά άμεσα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του υπουργείου Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα, μετά από διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων, θα υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” και εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, αυτοπασχολούµενοι (µέλη αγροτικών συνεταιρισµών) και υποαπασχολούµενοι στον αγροτικό τοµέα µε δυο προϋποθέσεις. Να έχουν εισόδηµα από αγροτική δραστηριότητα και το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδηµά τους να µην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας ανάλογα µε τον αριθµό των οικογενειακών µελών.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ και έχει στόχο την κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου) σε αντικείμενα σχετικά με δυναμικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων κ.λπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων