Στα «κρυφά σημεία» του κυβερνητικού προγράμματος, αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης. «Από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες διακρίνεται η περαιτέρω διείσδυση του ιδιωτικού τομέα στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της παιδείας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι «οι υποσχέσεις περί φοροαπαλλαγών ή αυξήσεων μισθών, παραμένουν εκτός του Μεσοπρόθεσμου που έχει κατατεθεί από την Ελλάδα στην ΕΕ». Επισήμανε εξάλλου ότι η κυβέρνηση, δεν έχει έρθει καν σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την υποχρέωση παραγωγής πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο κ. Μαμουλάκης μίλησε για «πλήρη αναξιοπιστία του Κυρ. Μητσοτάκη και στον τομέα των δημοσίων έργων», αφού το 2019, στις αντίστοιχες προγραμματικές δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στα έργα ενοποίησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το ΕΜΠ, τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, την αξιοποίηση του Τατοΐου, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Κέντρου στο Κερατσίνι και την αναβάθμισης της ΔΕΘ, έργα που έμειναν στις εξαγγελίες.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για παντελή απουσία παρεμβάσεων στον τομέα των, φιλικών προς το περιβάλλον, μέσων σταθερής τροχιάς, σε ζητήματα χωροταξίας που είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για «μηδενικό έργο στην επέκταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ», που θα μπορούσε να απορροφήσει παραγωγή από πράσινες πηγές ενέργειας μικρών παραγωγών και ιδιωτών, κατήγγειλε απαξίωση των ενεργειακών κοινοτήτων και υποβάθμιση των περιοχών Natura.
Σε σχέση με την αναγγελθείσα εκκίνηση διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, ο Χάρης Μαμουλάκης υπογράμμισε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να απαντήσει αν σχεδιάζει να θίξει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, να εισάγει προβλέψεις αιώνιας λιτότητας κατά τα πρότυπα του γερμανικού Συντάγματος ή να θίξει τις προβλέψεις προστασίας του φυσικού πλούτου και των δασικών οικοσυστημάτων. Μέτρα που όπως τόνισε, θα βρουν αντίθετο τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.