Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Προκαλούν οι Αλβανοί- Τμήμα της «σκλαβωμένης Τσαμουριάς» οι Φιλιάτες!

Ο δήμαρχος Τιράννων προέβη στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης, ετοιμάζοντας και μεγάλα εγκαίνια, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν προεκλογική φιέστα το σοσιαλιστικού κόμματος της χώρας.

Σε αυτήν την πλατεία, οι Αλβανοί έκαναν γνωστό πως έχουν τοποθετήσει μία πέτρα από κάθε μέρος αλβανικής γης, στην οποία μεταξύ άλλων συμπεριέλαβαν και τους Φιλιάτες καθώς αποτελεί για αυτούς μέρος της «σκλαβωμένης Τσαμουριάς».

Υπήρξε άμεση αντίδραση από την ελληνική πρεσβεία στα Τίραννα, αλλά «έπεσε στο κενό», αφού πυροδότησε την αντίδραση των Τσάμηδων, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες έχουν προβεί σε παραλήρημα. Ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, δήλωσε πως η Τσαμουριά καταλήφθηκε δια της βίας από τους Έλληνες και πως είναι μέρος της Αλβανίας, συμπληρώνοντας ότι «η επιστροφή της «τσαμουριάς» [Θεσπρωτίας] στους Αλβανούς είναι μόνο θέμα χρόνου». Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η Ελλάδα έχει το στόμα να παραπονιέται, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο έχει καταβροχθίσει αλβανικά εδάφη και αρνείται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αλλά συνεχώς τροφοδοτεί άλλες αξιώσεις στο αλβανικό έδαφος. Αρκεί να δούμε τα ονόματα των πόλεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που είναι σκαλισμένα στο τοίχο του Κοινοβουλίου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για να καταλάβουμε ότι η σοβινιστική όρεξη της Μεγάλης Ιδέας εξακολουθεί να είναι ζωντανή στην ελληνική πολιτική».

Τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος των Τιράννων που μίλησε για «συμβολική» τοποθέτηση πετρών από τους Φιλιάτες και ότι «αυτή είναι η πλατεία όλων των Αλβανών, όπου και αν βρίσκονται και όλες οι ομάδες των Αλβανών εκπροσωπούνται σε αυτό το τετράγωνο. Είναι το τετράγωνό μας και έχουμε κρίνει ότι αυτό είναι σωστό. Φυσικά υπάρχουν λίθοι από την «τσαμουριά», υπάρχει ένας λίθος από τις Φιλιάτες».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων