Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία για τα Ίμια

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με αφορμή το θέμα των Ιμίων, αλλά και την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί.Αυτή την φορά την σκυτάλη πήρε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάνοντας λόγο για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο το καθεστώς των όποιων είναι υπό αμφισβήτηση.

Δήλωσε πως για την Τουρκία, οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, δεν έχουν νόημα και απείλησε εμμέσως την Αθήνα λέγοντας ότι «εμείς θα απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν πρέπει όμως, αυτό να το ερμηνεύουν λάθος». Για να κάνει στην συνέχεια πιο συγκεκριμένες τις απειλές του, λέγοντας ότι η Τουρκία «έχει την δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια».

Έκανε λόγο επίσης για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια, αλλά έχουν μακρά ιστορία». Και φυσικά από τη συζήτηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και οι αναφορές για την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών.

Ερωτηθείς για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην γείτονα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως αυτή εξέλιξη «μας προκαλεί ενόχληση». Για να προσθέσει: έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα, στην οποία εκφράζω εκ νέου την προσδοκία ανεργία την έκδοσή αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων, στο πλαίσιο του νόμου.

Όπως, όμως, διευκρίνισε, προς το παρόν δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Και κατέληξε, καλώντας την Αθήνα να εκδόσει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων