Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Προοπτικές για την αεριοκίνηση στη Βόρεια Ελλάδα (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Η σημασία της χρήσης του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας “Εναλλακτικές μορφές ενεργείας στην αυτοκίνηση και τις μεταφορές” που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία Σαμαράς και Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί, συζητήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και τις επιλογές ηλεκτροκίνησης υδρογόνου και LPG στις μεταφορές.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός ο οποίος μιλώντας για τον αγωγό TAP τόνισε “Στόχος μας είναι να χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο στη κίνηση και στη δυτική Μακεδονία. Είμαστε στη τελική φάση για να βρούμε τον τρόπο ελπίζοντας ότι θα φέρουμε αποτέλεσμα κάτι που θα βοηθήσει και στις επενδύσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.”

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στη σημασία του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση υπογραμμίζοντας: “Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήμασταν οι πρώτοι που καταφέραμε με ταχύτητα να ανοίξουμε το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου”.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν επαγγελματίες της αυτοκίνησης, σύμβουλοι σε θέματα ενέργειας και ασφαλείας και μηχανολόγοι μηχανικοί από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

(Πατήστε στις εικόνες για να τις μεγενθύνετε)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων