Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Προορισμός: Αστυπάλαια η “άγνωστη κυρά του Αιγαίου”

Ένας μαγευτικός προορισμός στην καρδιά του Αιγαίου, η Αστυπάλαια, είναι το “outsider” που κερδίζει τις καρδιές.

Με την μαγευτική της Χώρα με το Βενετσιάνικο Κάστρο, με τους ανεμόμυλους και τα στέκια της πλατείας αλλά και με το ενετικό κάστρο των Querini και τα σοκάκια που οδηγούν στις εκκλησίες της Παναγίας της Πορταΐτισσας και της Μεγάλης Παναγιάς, το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε είδους ταξιδιώτη. Φυσικά, δεν λείπουν και τα διαχρονικά και έντονα ατμοσφαιρικά μπαρ.

Παραλίες:

Στο βαθύ κόλπο του Λιβαδιού ( με παραλιακά cafes και ταβερνάκια ) ο αμμουδερός Άγιος Κωνσταντίνο είναι μια ιδανική επιλογή για οικογένειες.

Οι παρέες προτιμούν το βοτσαλωτό Τζανάκι -που φημίζεται ως στέκι γυμνιστών-και το Μαγαζάκι.

Προς την περιοχή της Μαλτεζάνας ξεχωρίζουν οι Πλάκες, το μικροσκοπικό Μπλε Λιμανάκι και η αμμουδιά στο Στενό.

Εύκολα προσβάσιμη, με αρμυρίκια και ψαροταβέρνες, η δημοφιλής σε οικογένειες αμμουδιά στον Σχοινώντα.

Αξιοθέατα:

Χώρα: Απλωμένη σε λόφο στα πόδια του κάστρου των Querini, η πρωτεύουσα του νησιού γοητεύει με τα πάλλευκα παραδοσιακά σπίτια, τις γραφικές εκκλησίες και τα σοφιστικέ στέκια της.

Ενετικό Κάστρο : Σήμα κατατεθέν του νησιού, δεσπόζει στην κορυφή της Χώρας. Πρόκειται για οχυρωμένο οικισμό, καθώς το τείχος σχηματίζουν οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών. Ξεχωρίζουν η Παναγιά του Κάστρου ( Ευαγγελίστρια ) και ο Άγιος Γεώργιος .

Αρχαιολογικό Μουσείο: Σε κεντρικό δρόμο στον Πέρα Γιαλό, λειτουργεί την καλοκαιρινή σεζόν και φιλοξενεί ευρήματα που καλύπτουν από τα Προϊστορικά χρόνια μέχρι τον Μεσαίωνα.

Βασιλική Καρέκλη: Αγαστό ψηφιδωτό δάπεδο μετά τον Σχοινώντα.

Μνημείο Γάλλου ναυάρχου Μπιγκόν: Στον Σχοινώντα, στην κορυφή μιας χερσονήσου με θέα, είναι αφιερωμένο στον ηγέτη του αγώνα κατά των πειρατών.

Παναγία Πορταΐτισσα: Η ωραιότερη εκκλησία του νησιού, με ξυλόγλυπτο εικονοστάσι και μικρή εκκλησιαστική συλλογή από παλιές εικόνες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων