Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Freedom Pass: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους έως 25 ετών με την 1η δόση του εμβολίου (vid)

Νέα μέτρα ανακοίνωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών στην χώρα μας υπό τον… φόβο και της μετάλλαξης Δέλτα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έταξε στους νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα κάνουν την 1η δόση του εμβολιασμού τους ότι θα λάβουν μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια, συναυλίες και μουσεία.

Δικαιούχοι είναι οι γεννηθέντες από το 1996 μέχρι το 2003.

Η ψηφιακή κάρτα θα αποθηκεύεται σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Μέτρα υπέρ του εμβολιασμού

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα φαίνεται να κερδίζει την μάχη και να αίρονται οι περιορισμοί. Η κανονική ζωή επιστρέφει στους ρυθμούς της. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε το σύστημα υγείας, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα τους νέους από 18 έως 25 ετών, τόνισε ακόμα. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι όσοι δεν εμβολιάζονται θα είναι σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει νέους πόρους και κεφάλαια σε όσους πλήττονται από την πανδημία. Για πρόσθετους πόρους σε τουρισμό, μεταφορές και εστίαση.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά για να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια και να βοηθήσουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Τι θα είναι το Freedom Pass

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι η κάρτα αυτή θα είναι ψηφιακή και από την ημέρα που θα είναι διαθέσιμη μέσα από το gov.gr ο ενδιαφερόμενος θα κάνει αίτηση και η κάρτα θα αποθηκεύεται στην ψηφιακή μορφή στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για συγκεκριμένα πράγματα. Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων