Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Πρόσκληση Τσίπρα στον Πρόεδρο της ERBD για επίσκεψη στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση είναι πολύ ικανοποιημένη από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ERBD) να αρχίσει χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για την τόνωση των επενδύσεων, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.  Η ίδιος τόνισε πως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάσχεση της κατάρρευσης των επενδύσεων και ενημέρωσε ότι έχει ήδη σταλεί πρόσκληση από τον πρωθυπουργό για επίσκεψη του Προέδρου της ERBD και την άμεση εκκίνηση των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα.

Αναζωογόνηση των επενδύσεων, αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων και προσέλκυση επενδύσεων με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα, είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πρόκειται για μια πρόταση προς την ERBD που είχε καταθέσει και η προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το οποίο ωστόσο δεν είχε προχωρήσει δεδομένης της αστάθειας που είχε προκληθεί από τις επερχόμενες εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης. Φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση, συνεχίζει αυτή την προσπάθεια, η οποία προς το παρόν δίνει θετικά δείγματα.

Παράλληλα όμως η κυβέρνηση σύμφωνα πάντα με τον κ Σακελλαρίδη σχεδιάζει μέτρα πολιτικής «για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την άρση των εμποδίων στη χρηματοδότηση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της EBRD, Σούμα Τσακραμπάρτι, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα όριο στο ύψος των χρηματοδοτήσεων το οποίο θα εξαρτάται από το εκάστοτε σχέδιο το οποίο θα προταθεί από την κυβέρνηση για υλοποίηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img