Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022

Προσωπικός γιατρός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. οι εγγραφές – Αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής στους μη εγγεγραμμένους

Πολύ νωρίτερα από το τέλος του έτους και συγκεκριμένα σήμερα 22/9, ξεπεράστηκε ο στόχος των 4.000.000 εγγραφών, στο θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι  αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την ένταξη στο θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων, όπως ακριβώς προβλέπει η μεταρρύθμιση, οι συμβάσεις των οποίων θα υπογράφουν τις επόμενες ημέρες και θα προστεθούν περισσότεροι γιατροί στο σύστημα.

Στις περιοχές που έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων των προσωπικών γιατρών όπως στην Αττική οι πολίτες δύνανται να περιμένουν έως την υπογραφή των νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα διασφαλίσει την επάρκεια γιατρών στο σύστημα και την ευκολότερη επιλογή τους από τους πολίτες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων