Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Προσοχή, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται δανειολήπτες!

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες καταναλωτών που καθημερινά λαμβάνει η ΕΚΠΟΙΖΩ κι έχουν να κάνουν με γραφεία συμβούλων, που, χωρίς καμία νομιμοποίηση, ζητούν υπέρογκα χρηματικά ποσά ανά οφειλέτη για τη «διαμεσολάβηση» για εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών, σε σχέση με τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών.

Τα κρούσματα αυτά ανησυχούν την ΕΚΠΟΙΖΩ η οποία ήδη καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ασκήσει ελέγχους και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους εκμεταλλεύονται τον σχετικό νόμο, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. Την ίδια ώρα βεβαίως συστήνει και τους δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσες διαφημίσεις αναφέρονται σε «διαμεσολαβητές» δανείων, εξωδικαστικού συμβιβασμού κτλ και να εμπιστεύονται μόνο τους φορείς, που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην ιστοσελίδα της (www.efpolis.gr ).

Η δουλειά είναι τόσο απλή στη σύλληψή της….Τα γραφεία αυτά καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν, αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός, που έχει χρέη σε τράπεζες. Προκειμένου να προσελκύσουν τα υποψήφια «θύματά τους, υπόσχονται εγγυημένα αποτελέσματα, γενναίες διαγραφές χρεών, παρέχοντας αμφίβολης ποιότητας νομικές υπηρεσίες.

Καλό είναι λοιπόν οι δανειολήπτες να είναι υποψιασμενοι γιατί μπορεί στην απελπισία τους να πάνε για μαλλί, θα βγουν διπλά κουρεμένοι.

Να έχουν στο νου τους, δε, ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο, η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Καταναλωτή, του Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, των Ενώσεων Καταναλωτών- φορέων, που έχουν πιστοποιηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, καθώς και των δικηγόρων.

ΥΓ: Η ΕΚΠΟΙΖΩ χειρίζεται περισσότερους από 11.000 φακέλους υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Αρκετές δεκάδες, μέλη της, που έχουν καταθέσει αιτήσεις υπαγωγής, έχουν δικαιωθεί στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, με αποφάσεις, που εξασφαλίζουν τη διάσωση της κύριας κατοικίας και διαγράφουν σημαντικά ποσοστά των οφειλών, έως και 97%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων