Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Προσοχή στα laser προειδοποιούν οι γιατροί

Για τους σοβαρούς κινδύνους που «κρύβουν» για την υγεία παιχνίδια όπως τα laser προειδοποιούν οι ειδικοί, με αφορμή ένα δωδεκάχρονο αγόρι από τη νότια Αυστρία που προκάλεσε στον εαυτό του σοβαρά και μη αναστρέψιμα τραύματα στα μάτια του.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο στο οποίο και νοσηλεύθηκε, όπως αναφέρει το onmed, έχασε το 60% της όρασής του και από τα δύο του μάτια, λόγω της ανάκλασης της δέσμης laser, καθώς έπαιζε απέναντι από έναν καθρέφτη.

Ο δείκτης laser, κινεζικής κατασκευής, υποτίθεται ότι ήταν της κατηγορίας 2, επίπεδο που επιτρέπεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στον αμφιβληστροειδή χιτώνα μέσα σε 0,25 του δευτερολέπτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας τραυματίσθηκε σε βάθος και κατά μη αναστρέψιμο τρόπο. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτού του είδους τους τραυματισμούς», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Στην πράξη, το παιδί ανέφερε ότι έχει διαρκώς μία μεγάλη μαύρη κηλίδα στο οπτικό του πεδίο.
Οι δείκτες laser, αγαπημένα παιγνίδια των εφήβων, κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες ως προς την ισχύ τους και, κατά συνέπεια, ως προς την επικινδυνότητά τους.

Μόνο οι δείκτες των κατηγοριών 1 και 2 έχουν άδεια ελεύθερης διάθεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, οι γιατροί προειδοποιούν κατά των συσκευών αυτού του είδους που πωλούνται χωρίς να έχουν υποβληθεί σε ελέγχους σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ή συσκευών που αναγράφουν ψευδώς ότι ανήκουν σε κάποια κατηγορία, όπως ήταν η περίπτωση του δείκτη laser του μικρού Αυστριακού.

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img