Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Πρόστιμο 1,6 εκ. δολαρίων στον Ralph Lauren

Αγριεύει το πράγμα με τη φοροδιαφυγή παγκοσμίως. 1,6 εκατομμύριο δολάρια καλείται να πληρώσει στις αρχές των Η.Π.Α. ο Ralph Lauren καθώς διοικητικά στελέχη του παραρτήματος του, στην Αργεντινή, δωροδόκησαν κυβερνητικούς εκπρόσωπους ώστε να παρακάμψουν τον οικονομικό έλεγχο κατά τα έτη 2005-2009.

Σύμφωνα με τις αρχές, στέλεχος του παραρτήματος φέρεται να δωροδόκησε με 568,000 δολάρια και δώρα από τις κολεξιόν, τους εφοριακούς ώστε να αποφύγουν τον οικονομικό έλεγχο και την γραφειοκρατία ενώ χρησιμοποιήθηκαν πλαστά τιμολόγια για να αποκρυφτούν τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία τους.

Οι υπεύθυνοι των κεντρικών γραφείων του σχεδιαστή στις Η.Π.Α. δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το συμβάν και πως μόλις πληροφορήθηκαν τις κατηγορίες, προσέλαβαν εξωτερικούς συμβούλους ώστε να διαλευκάνουν την υπόθεση και να καταθέσουν τα αληθή στοιχεία στις αρχές καθώς βάλλεται η αξιοπιστία και το κύρος της εταιρείας.

Δήλωσαν πως δεν ευσταθεί καμία υποψία πως η παράνομη αυτή δραστηριότητα από τους διευθύνοντες στην Αργεντινή έγινε με παρότρυνση ή εν γνώσει τους καθώς και πως δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο παράρτημα άλλης χώρας.

Παρόλα αυτά, η οικονομική ποινή που επιβλήθηκε στον σχεδιαστή πρέπει να καταβληθεί άμεσα αν και δεν φαίνεται να ενοχλείται τόσο για το ποσό που πρέπει να καταβάλλει (σύμφωνα με το περιοδικό Forbes το 2012 η περιουσία του ανήλθε στα 6,5 δις. δολάρια), όσο για το σκάνδαλο στο οποίο έχει εμπλακεί το όνομά του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων