Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Πρόσβαση στα «μυστικά» των αμερικανικών F-35 αποκτά η Τουρκία

Η τουρκική εταιρεία, υπεύθυνη για την κατασκευή εξαρτημάτων των F-35 στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Lockheed Martin, ετοιμάζεται τώρα να μοιραστεί την αμερικανική τεχνογνωσία με τους Τούρκους κατασκευαστές του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά μας στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η εταιρία Ayesaş, που κατασκευάζει μέρος των εξαρτημάτων και του λογισμικού των F-35, βρίσκεται σε επαφές με την TUSAŞ (κατασκευάστρια MMU) και το τουρκικό υπουργείο άμυνας, προκειμένου να συνεργαστούν στο πρότζεκτ κατασκευής του Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους (MMU), όπως ονομάζεται το τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο που επιθυμεί να κατασκευάσει η Τουρκία.

Αν υπάρξει συμφωνία, η συνεργασία θα αφορά ένα κρίσιμο κομμάτι, αυτό της ανάπτυξης λογισμικού προγράμματος και σύστημα διαχείρισης στο ΜΜU με καθαρά εγχώρια μέσα.

Ακόμη δεν διευκρινίζεται αν η ενέργεια αυτή γίνεται κατόπιν γνώσεως ή ειδικής συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin που κατασκευάζει τα νέας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων