Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Πρώτα το κόμμα, μετά ο αρχηγός!

Το ότι κάποια στιγμή θα χώριζαν οριστικά οι δρόμοι Βενιζέλου-Λοβέρδου ήταν γνωστό και στις πέτρες! Παρ’όλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε απολύτως από την πρωτοβουλία του πρώην υπουργού να ανακοινώσει την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης.

Μαθαίνω ότι στην Ιπποκράτους στοιχημάτιζαν πως ο Λοβέρδος δεν θα τολμήσει τελικώς να…φύγει από το μαντρί διαπιστώνοντας και ο ίδιος από τις δημοσκοπήσεις που έφθαναν στα χέρια του ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα είχε απήχηση -τουλάχιστον τώρα- στην κοινωνία.

Ο Λοβέρδος κατάφερε όμως να τούς μπερδέψει και να τούς αποπροσανατολίσει δίνοντας το παρών και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ. Όλοι στην Ιπποκράτους σχολίαζαν καυστικά ότι “ο Ανδρέας είναι μόνο λόγια” την ώρα που ο πρώην υπουργός όπως φάνηκε δεν είχε μαζέψει μόνο υπογραφές, αλλά είχε δημιουργήσει και τον λογότυπο της νέας πολιτικής κίνησης.

Τώρα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν είναι άλλο θέμα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι συζητάει με όλους και μέσα κι έξω από το ΠΑΣΟΚ. Πάντως η δημιουργία κόμματος από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο είναι θέμα συζήτησης από πολλούς και όσοι μετέχουν στις σχετικές συζητήσεις έχουν συμφωνήσει να συγκροτηθεί πρώτα το κόμμα και μετά όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία. Έτσι πιθανόν ο καθένας φτιάχνει από τώρα το προσωπικό μικρό «μαγαζί» για να διαπραγματευτεί αργότερα την τύχη του σε ένα πιο μεγάλο. Για το οποίο και προβλέπω πληθώρα υποψηφιοτήτων. Από τον Ραγκούση και τον Λοβέρδο, ως την Διαμαντοπούλου και τον Φλωρίδη…

Προηγούμενο άρθροHow to redesign Greek foreign policy
Επόμενο άρθροΤο 45% ήταν τελικά «λαγός»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων