Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Πρωτομαγιά: Με αυστηρά μέτρα και πειθαρχία η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (vid)

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά, παρά την απαγόρευση.

EW6mvc3XkAAV5zo

Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ με οργάνωση και στρατιωτική πειθαρχία έχει ορίσει αποστάσεις για τους διαδηλωτές και η εικόνα από ψηλά είναι εντυπωσιακή. Μάσκες, γάντια και προσοχή είναι οι αυστηρές οδηγίες.

EW6mvo8XgAAxqsz

5074341 (1)

Το ΚΚΕ φρόντισε να υπάρχουν και ειδικά αυτοκόλλητα στο οδόστρωμα με σήμανση για το που πρέπει να στέκεται ο κάθε διαδηλωτής.


“Πρώτες εικόνες από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς. Τα πρώτα μπλοκ παίρνουν θέση στο Σύνταγμα. Με αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Τα καλυμμενα στόματα έχουν φωνή, τιμούν και διεκδικούν. Ορατός εχθρός ο καπιταλισμός!”, αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ στην ιστοσελίδα του 902.gr, “χωρίς εσένα γρανάζι δε γύρνα εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”. Το σύνθημα η αλήθεια του οποίου επιβεβαιώθηκε ακόμα πιο καθαρά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας ακούγεται δυνατά στη συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι χωρίς τους οποίους δεν κινείται τίποτα, ξεκαθαρίζουν δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός. Καμιά θυσία για τα αφεντικά.

Στο Σύνταγμα καταφθάνουν συγκροτημένα και με όλα τα μέσα προστασίας μέλη των Σωματείων για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά. Κάνουν ξεκάθαρο ότι τα δικαιώματα και οι ανάγκες τους δεν μπαίνουν σε καραντίνα”.

Κουτσούμπας: “Το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα”
“Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: “Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;”, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

“Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός” υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: “Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων