Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Proton και Ταχυδρομικό έχουν σειρά…

Η Proton Bank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι οι δύο πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το ΤΧΣ, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα εν λόγω πιστωτικά ιδρύματα και συγκεκριμένα θα πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες απορρόφησής τους από συστημικές τράπεζες.

Στο μεν Ταχυδρομικό ταμιευτήριο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη μείωση των εργαζόμενων στους περίπου 1.400 από 3.200 που ήταν πριν το «σπάσιμο» της τράπεζας σε «καλή» και «κακή».

Όσον αφορά τη «Νέα Proton Bank», το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να ανοίξει άμεσα το βιβλίο προσφορών έτσι ώστε να εκδηλώσουν το ενδεχόμενο ενδιαφέρον τους οι συστημικές τράπεζες.

Για το ΤΤ εκτιμάται ότι θα καταλήξει στον όμιλος της Alpha Bank μετά από νέα διαβούλευση με τη διοίκηση της τράπεζας. Όμως για την «Νέα Proton Bank» η συμφωνία θα πρέπει να γίνει παρασκηνιακά και ίσως με κάποια…ανταποδοτικά οφέλη. Η Νέα Proton Bank είχε λάβει κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ και σήμερα η καθαρή θέση της τράπεζας είναι αρνητική. Απαιτούνται επιπλέον 305 εκατ. ευρώ για τα οποία δεν έχει δοθεί ακόμη έγκριση και δεν είναι καν βέβαιο ότι θα δοθεί η εν λόγω έγκριση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων