Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Προωθεί εργολαβικά συμφέροντα στη διαχείριση των απορριμμάτων η Ρένα Δούρου;

Ευθεία επίθεση κατά της Περιφερειάρχου Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Ρένας Δούρου, εξαπολύει η ΠΟΕ ΟΤΑ, καταγγέλλοντας την, ότι προωθεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, προκειμένου να παραχωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει ότι η κ. Δούρου, έχει αλλάξει την στάση της και στηρίζει τους μεγάλους εργολάβους του χώρου, σημειώνοντας ότι η παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμάτων σε ιδιώτες, θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών και επιβάρυνση των πολιτών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ–ΟΤΑ, σημειώνει:

Σε ημερίδα με θέμα τη «Διαχείριση των Βιοαποβλήτων» συμμετέχει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 ως συνδιοργανωτής ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Η είδηση βεβαίως δεν είναι αυτή, αλλά το γεγονός ότι ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κάθεται στο ίδιο τραπέζι και συνομιλεί για τον σχεδιασμό όσον αφορά στη Διαχείριση των Απορριμμάτων με το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.). Μάλιστα, η ημερίδα γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την συμμετοχή της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η κα Ρένα Δούρου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει με ποιους είναι: Με τα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα ή με τους δημότες που αν η διαχείριση των απορριμμάτων ανατεθεί σε ιδιώτες θα δουν τα Δημοτικά Τέλη να εκτοξεύονται με αμφίβολα αποτελέσματα όσον αφορά στην καθαριότητα των πόλεών τους;

Άλλωστε, η κα Ρένα Δούρου ήταν αυτή που δεσμεύονταν πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της ότι θα «πολεμήσει» τους εργολάβους και θα προάγει μαζί με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στη Διαχείριση των Απορριμμάτων. Τι έγινε από τότε; Γιατί η Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έχει αλλάξει στάση με το… καλημέρα και κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα;

Το καλοκαίρι η Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., αιφνιδίως, χωρίς καμία υπηρεσιακή εισήγηση αποφάσισε να παραχωρήσει την ανάθεση της αρμοδιότητας σύνταξης μελετών έργων από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην Περιφέρεια Αττικής. Λίγο καιρό πριν είχε προηγηθεί η παραχώρηση σε ιδιώτες της φύλαξης του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής έναντι ποσού 423.405 ευρώ με διαδικασίες που δεν διέφεραν σε τίποτα απ’ αυτές του προκατόχου της.

Τώρα, συμμετέχει σε ημερίδα με το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που βασικό στόχο έχουν την εκχώρηση της αρμοδιότητας στα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα. Ξέχασε τόσο σύντομα πως ήταν εκείνοι που «προωθούσαν» τα Σ.Δ.Ι.Τ. στηρίζοντας μάλιστα την ενεργειακή εκμετάλευση των αποβλήτων, κοινώς καύση;
Να μην παραλείψουμε να επισημάνουμε πως στην Ημερίδα «συμμετέχει» και η γνωστή ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. η οποία ήταν πρώτη που εκχώρησε στον «εθνικό εργολάβο» την Διαχείριση των Απορριμμάτων. Τώρα είναι επίτιμος συνομιλητής της Περιφέρειας Αττικής, του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και της κας Ρένας Δούρου.

Η κα Ρένα Δούρου έχει κάνει τις επιλογές της, και εμείς τις δικές μας. Στηρίζει και συμπορεύεται με όσους προεκλογικά με σφοδρότητα είχε καταγγείλει ως εκπροσώπους των μεγαλοεργολάβων, ενώ πλέον στο «περιορισμένο οπτικό της πεδίο» δεν αναγνωρίζει τους εργαζόμενους.

Ότι και να σχεδιάζει η κα Ρένα Δούρου να ξέρει πώς θα βρει απέναντί της τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θέσεων εργασίας τους. Δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner