Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Πρώην διευθυντής FBI: Παραδέχτηκε παραλείψεις στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές

Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, άνοιξε και πάλι το θέμα της φημολογούμενης ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Κόμεϊ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, παραδέχτηκε πως υπήρξαν «πραγματικές παραλείψεις» από την ομοσπονδιακή αστυνομία στην έναρξη της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος το 2017 είχε αποπέμψει τον Τζέιμς Κόμεϊ και έσπευσε να δηλώσει ότι αυτό μπορεί να του κοστίσει «πολλά χρόνια στην φυλακή». Ο Τζέιμς Κόμεϊ ωστόσο υπερασπιζόταν πάντοτε το FBI απέναντι στις επιθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Όμως, παραδέχθηκε ότι ο Κάρτερ Πέιτζ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, ο οποίος κατηγορήθηκε στην έρευνα που διεξήγαγε η ομοσπονδιακή αστυνομία για την ρωσική ανάμειξη, υπήρξε αντικείμενο «άδικης μεταχείρισης». Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο Fox News, είπε ότι η εντολή του FBI για την παρακολούθηση του Κάρτερ Πέιτζ, την οποία είχε υπογράψει ο ίδιος, περιείχε «σημαντικά σφάλματα».

«Υπήρξαν πραγματικές παραλείψεις, 17 πράγματα έπρεπε να περιλαμβάνονται στις εντολές ή τουλάχιστον έπρεπε να έχουν αναφερθεί και αξιολογηθεί διαφορετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέιμς Κόμεϊ.

Τα σφάλματα και αντίδραση Τραμπ

Τα σφάλματα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου. Στην έκθεση απορρίπτεται το ενδεχόμενο πολιτικής υστεροβουλίας εκ μέρους του FBI στην έναρξη της έρευνας, αλλά επισημαίνονται «τα σφάλματα και οι παραλείψεις» που έγιναν από ορισμένους πράκτορες του FBI όταν ζήτησαν από την δικαιοσύνη το πράσινο φως για να θέσουν υπό παρακολούθησιν τον Κάρτερ Πέιτζ.

«Λοιπόν τώρα ο Κόμεϊ ομολογεί ότι είχε άδικο. Ουάου, αλλά δεν το κάνει παρά μόνο επειδή πιάστηκε στα πράσα…ποιες είναι οι συνέπειες γι’ αυτήν την παράνομη συμπεριφορά; Θα μπορούσε να είναι πολλά χρόνια στην φυλακή;», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ ως απάντηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων