Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Πρώτη δημοσκοπικά η Χίλαρι, αλλά σε δυναμική κερδίζει ο Τραμπ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σε απόσταση στήθους βρίσκονται πλέον η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκραιτκών, Χίλαρι Κλίντον με τον αντίπαλό από το ρεπουμπλικανικό κόμμα, Ντόναλντ Τραμπ. Η ψαλίδα έχει μειωθεί στο 6% με την Χίλαρι να κρατά το προβάδισμα αλλά παράλληλα να έχει σημειώσει μείωση 9% στο στρατόπεδό της από τον Ιούλιου.

Για την προεδρία η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 51% αντί του 45% που συγκεντρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ. Η δησμοκόπιση των CNN/ORC που διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.001 Αμερικανών το διάστημα μεταξύ 13ης και 16ης Αυγούστου, κατέγραψε επίσης τη σημαντική δυναμική που έχει αναπτύξει ο Τραμπ ο οποίος αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά του από τη στιγμή που δημιούργησε έκπληξη με την ανανκοίνωση της υποψηφιότητάς του για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών.

Στο στρατόπεδο της Χίλαρι, η ίδια παραμένει πρώτη σε ποσοστό 47% το οποίο έπεσε για πρώτη φορά από το 50% από την πρώτη δημοσκόπιση των CNN/ORC. Ο Βερμόντ Μπέρνι, αντίπαλος της Χίλαρι, «από τα αριστερά» όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει σημειώσει αύξηση 10% από τον Ιούλιο, φθάνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο 29%. Στην Τρίτη θέση για το χρίσμα των Δημοκρατικών βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει καν την υποψηφιότητά του για τις εκλογές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων