Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ψάρευε, εκεί που υπάρχουν ψάρια!

Διάβαζα στο  “iefimerida’ πως ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μοντάρει «ομάδα κρούσης», με τα στελέχη εκείνα που θα λάβουν θέσεις στα «παράθυρα» των ειδήσεων και στις καρέκλες των πάνελ και θυμήθηκα μια παλιά ασπρόμαυρη ταινία  του Γκιωνάκη (προδίδω την ηλικία μου έτσι).

Ο Γκιωνάκης είναι στημένος κάτω από μια λάμπα του δρόμου και φαίνεται πως κάτι ψάχνει. Αστυφύλακας  της εποχής που κάνει πεζή περιπολία, με αυταρχικό ύφος και τεράστιο καπέλο, τον ρωτάει:

– Τι κάνεις εδώ;

-Ψάχνω ένα δίφραγκο που έχασα, απαντά ο Γκιωνάκης.

-Πού το έχασες; Ξαναρωτά ο αστυφύλακας.

-Να εκεί…απαντά ο Γκιωνάκης και δείχνει 50 μέτρα πιο πέρα.

– Και γιατί το ψάχνεις εδώ; Ξαναρωτάει έκπληκτος ο αστυφύλακας.

-Γιατί εδώ έχει φως! Απαντά αφοπλιστικά ο Γκιωνάκης.

Θυμήθηκα αυτή την ατάκα του Γκιωνάκη, διότι σύμφωνα με το post, στην ομάδα θα είναι: Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου Δημήτρης Ρέππας, Φώφη Γεννηματά, Πέτρος Ευθυμίου.

Η τηλεοπτική τους εμπειρία είναι αδιαμφισβήτητη. Αλλά το ημερολόγιο γράφει 2012. Κι αυτή είναι μια ομάδα του 2002. Αν μέσα σε δέκα χρόνια, δεν γίνεται να αναδείξει ένα κόμμα εξουσίας μια νέα γενιά ηγετικών στελεχών τότε τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Ή στην πολιτική μπαίνει πλέον μόνον ο «κατιμάς» της κοινωνίας, οπότε οι ικανοί και ταλαντούχοι κοιτάζουν μόνο τη δουλειά τους ή το κόμμα λειτουργεί ως «καρτέλ» και δεν αφήνει τον ελεύθερο ανταγωνισμό να αναδείξει νέα πρόσωπα ή και τα δυο.

Στο βαθμό πάντως που αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το ΠΑΣΟΚ πέραν όλων των άλλων επικοινωνιακών ζητημάτων που έχει να επιλύσει, δεν θα έχει φωνή για να μιλήσει σε ηλικιακές ομάδες 18-35, που τοποθετούν τον εαυτό τους στην κεντροαριστερά.

Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό, δίνω στον ευφυή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μια δωρεάν επικοινωνιακή συμβουλή: Όταν κινδυνεύεις να χάσεις το παιχνίδι με 8-0 δεν κατεβάζεις την ομάδα «σαρανταφεύγα». Βγάζεις στο γήπεδο να παίξουν παιδιά από το «φυτώριο» που θα αποπροσανατολίσουν τον αντίπαλο  και θα παίξουν με αλήθεια και φιλότιμο. Όπως επίσης, αντί να «κρέμεσαι» από τα «παράθυρα» των ειδήσεων, προσπαθείς με φαντασία να βγάλεις αυτά τα νέα πρόσωπα στο msn, που έχει 3.000.000 χρήστες την ημέρα! Μόνο έτσι μπορείς να ελπίζεις πως θα αποφύγεις το 8-0 και θα χάσεις με ένα αξιοπρεπές σκορ. Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά οι «νεοπαναγιωτακοπουλαίοι». Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό για τον Γρηγόρη Ψαριανό!

Καλό Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα, τα σπουδαία….

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων