Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

«Ψάχνεται» η ΔΗΜΑΡ…

Μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα στην ΔΗΜΑΡ έχει προκαλέσει η νέα πρόσκληση που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Φώτη Κουβέλη προκειμένου να πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων με στόχο την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Η Δημοκρατική Αριστερά μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο με απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής -κατόπιν εισήγησης του κ. Κουβέλη- σχεδόν απέκλεισε οποιαδήποτε…επαφή με το ΠΑΣΟΚ, εκτός βεβαίως της υποχρεωτικής που επιβάλει η συνεργασία στο πλαίσιο της κυβερνητικής συνύπαρξης.

Ο Βενιζέλος όμως σκληραίνει το μαρκάρισμα προς την Αγίου Κωνσταντίνου και πολλοί στην ΔΗΜΑΡ φοβούνται πως η επίμονη άρνηση του Φώτη Κουβέλη στο να δείχνει στην κοινωνία πως συνομιλεί με ένα χαρακτηρισμένο “ανήθικο” ΠΑΣΟΚ θα επηρεάσει αρνητικά το δικό του κόμμα.

Όμως πολλοί σύντροφοι του κ. Κουβέλη, αρκετά νεώτερα στελέχη, διατυπώνουν μία εντελώς διαφορετική άποψη προσεγγίζοντας τα γεγονότα από άλλη οπτική. Ανησυχούν πως κάποια στιγμή οι δημοσκοπήσεις μπορεί να μην εμφανίζονται και τόσο “ευχάριστες” για την ΔΗΜΑΡ (σήμερα κινείται γύρω στο 5%) κάτι που δεν αποκλείεται όσο εντείνεται η κοινωνική οργή και πιστεύουν ότι τότε ενδεχομένως να είναι πολύ αργά για να επιδιώξουν από την δική τους πλευρά συνεργασίες…

Κοινώς συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ τού λένε ότι μία απόλυτη άρνηση διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ ιδίως αν τα ποσοστά του κόμματος μειωθούν έστω και μία μονάδα. Εκείνος όμως προς το παρόν δεν βάζει νερό στο κρασί του…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων