Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Ψηφίζει αύριο για Πρόεδρο η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνος να μεταχθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ψηφίσουν στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός εκτίμησε πως αυτή τη φορά πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα, ενώ τίθεται και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατούμενους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη.

Προσωρινά κρατούμενος στο Ναύπλιο είναι και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας, στον οποίο επίσης θα δοθεί η σχετική άδεια, μάλιστα ο τελευταίος είχε αφήσει ανοιχτό να ψηφίσει θετικά.

Πριν από λίγες μέρες η εισααγγελέας Εφετών είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ. Μπούκουρας, αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Θετικά είναι πιθανό να ψηφίσει και ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που επίσης έχει διαχωρίσει τη θέση του.

ΥΓ Στο χθεσινό editorial μας θέσαμε το ερώτημα εάν πρέπει να ψηφίσει για Πρόεδρο η “Χρυσή Αυγή”. Πάντα μπροστά από τις εξελίξεις-άλλη μια δικαίωση…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων