Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Πτώση σημείωσε το bitcoin – Χαμηλή πτήση και για το δολάριο

Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων υποχώρησε σήμερα το δολάριο, με το bitcoin να υφίσταται εκ νέου πιέσεις μετά την υποχώρησή του κατά 30% μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδό του από την 1η Δεκεμβρίου. Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 9% φέτος και αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από το 2003.

Το ευρώ σημείωσε μικρή άνοδο στο 1,1946 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί πάνω από 13% και αναμένεται να καταγράψει τις καλύτερες ετήσιες επιδόσεις από το 2003.
Η στερλίνα επωφελήθηκε από την αδυναμία του δολαρίου και ανήλθε νωρίτερα σε υψηλό δύο εβδομάδων στο 1,3456 δολάριο. Η λίρα οδεύει προς την καλύτερη χρονιά της έναντι του αμερικανικού νομίσματος από το 2009, με άνοδο άνω του 9%.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, έχει φέτος καταγράψει άλμα άνω του 1.400%. Ωστόσο, από τότε που ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 20.000 δολαρίων πριν από 11 ημέρες, η πορεία του είναι καθοδική. Σήμερα υποχώρησε περίπου 7% σε επίπεδα μόλις πάνω από τα 14.000 δολάρια στην πλατφόρμα συναλλαγών του Λουξεμβούργου Bitstamp. Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόσθετα μέτρα προκειμένου να ρυθμίσει τις κερδοσκοπικές κινήσεις στις συναλλαγές στο ψηφιακό νόμισμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων