Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Πύργος Grenfell: Η πυρκαγιά ακόμα «καίει» τους διασωθέντες

Τουλάχιστον 20 επιζώντες και μάρτυρες της πυρκαγιάς στον Πύργο Grenfell προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν,δήλωσε δίκτυο υποστήριξης στο BBC.Η ομάδα υποστήριξης Justice4Grenfell τόνισε ότι έχουν καταγράψει περίπου 20 απόπειρες αυτοκτονίας.

To Justice4Grenfell δεσμεύτηκε να στηρίξει μακροπρόθεσμα τους πληγέντες από αυτή την τραγωδία. Η υποστήριξη περιλαμβάνει εθελοντική εργασία μέσα στην κοινότητα και τα σχολεία, 24ωρη γραμμή βοήθειας και υπηρεσίες συναισθηματικής υποστήριξης που παρέχονται από τοπικές κοινοτικές ομάδες μαζί με τους Σαμαρείτες.

Πολλοί κάτοικοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βγάλουν από το μυαλό τους τις εικόνες της πυρκαγιάς. Κάποιοι από αυτούς έχουν βρει παρηγοριά στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά καθώς αισθάνονται απομονωμένοι, δηλώνει η υπεύθυνη της ομάδας Yvette Greenway.

Συμπληρώνει,«Θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις μετατραυματικού στρες, κατάθλιψης και άγχους καθώς κάθε άνθρωπος το βιώνει διαφορετικά.Όλοι θα επηρεαστούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμη παροχή ψυχικής υγείας για τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον – ίσως και περισσότερο».

Να θυμίσουμε ότι ένας ψυγειοκαταψύκτης ενός διαμερίσματος προκάλεσε την τεράστια πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, η οποία κόστισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων