Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Πωλείται πρόεδρος στο eBay για την αποπληρωμή χρέους της χώρας του!

Το eBay έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για την καταχώριση χιουμοριστικών αγγελιών, με χρήστες να βγάζουν σε δημοπρασίες διάφορα περίεργα «εμπορεύματα».

Πρόσφατα όμως, κάποιος είχε την έμπνευση να βγάλει προς πώληση τον… Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 2014, μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Mashable, η εγγραφή εμφανίστηκε αφού ο Σίσι είπε σε ομιλία του ότι θα «πωλούσε» τον ίδιο του τον εαυτό του για να βοηθήσει στην αποπληρωμή του χρέους της Αιγύπτου.

«Ο στρατάρχης (ο Σίσι ήταν επικεφαλής των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων ) δήλωσε ότι, εάν θα βοηθούσε το να πουλήσει τον εαυτό του, δεν θα δίσταζε να το κάνει. Οπότε, το κάνουμε εμείς για αυτόν, για εμάς και την ανθρωπότητα» έγραψε ο χρήστης στο listing, το οποίο κατέβηκε λίγες ώρες μετά. «Σας παρακαλούμε, υποβάλετε τις προσφορές σας τώρα για να βοηθήσετε την Αίγυπτο να αποκτήσει την πολιτική και οικονομική της ανεξαρτησία».

Πάνω από 100 άτομα υπέβαλαν προσφορές, οδηγώντας την τιμή πάνω από τα 100.000 δολάρια την Τετάρτη.

Ο χρήστης που έθεσε τον πρόεδρο προς πώληση είναι ο dr_motown, ο οποίος είναι μέλος από τον Φεβρουάριο του 2004. Σύμφωνα με το eBay, εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απάντησε και σε ερωτήσεις για το «εμπόρευμα», γράφοντας ότι είναι «χρησιμοποιημένο από προηγούμενους ιδιοκτήτες (τις βασιλικές οικογένειες του Κόλπου)» και η αποστολή είναι δωρεάν. Όσον αφορά στην αρχική τιμή, είχε γράψει ότι «δεν έχει αξία» και οι ενδιαφερόμενοι θα καθόριζαν την τιμή του. Η δημοπρασία θα διαρκούσε επτά ημέρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων