Τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη και καταδεικνύουν τον ρόλο που διαδραμάτισε τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση καθώς πλέον φαίνεται, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου είχε δοσοληψίες με τον διαβόητο ISIS ήδη από το καλοκαίρι του 2014 και η δράση του είχε εντοπιστεί από ευρωπαϊκές υπηρεσίες κατά του λαθρεμπορίου όπλων.
«Ο κ. Παπαδόπουλος καταγράφεται στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου όπλων, ως κατασκευαστής σφαιρών, που έφυγαν από την Αξιούπολη του Κιλκίς και κατέληξαν στη Ράκα», ανέφερε η κυρία Σπυράκη παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα τεκμήρια που αφορούν την εταιρία ιδιοκτησίας του με την επωνυμία «Olympic Industries S.A.». Όπως επεσήμανε με νόημα, «ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ISIS».
Συνδέοντας, μάλιστα, τη δράση του αυτή με τις συχνές επισκέψεις που έκανε στο υπουργείο Άμυνας, είτε για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της ίδια περιοχής, είτε με προτάσεις για να αναλάβει έργα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, η γαλάζια εκπρόσωπος σημείωσε ότι «όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο, από κάτω βρίσκεται ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος».
Γι΄ αυτό και εξήγγειλε πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έτσι ώστε να δώσουν εξηγήσεις οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «αν ήλεγξαν τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου όταν τον υποδεχόταν ως εκπρόσωπο άλλης χώρας, ως μεταφορέα και ως επενδυτή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».
«Για εμάς το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει. Και δεν πρόκειται να κλείσει έως ότου διαλευκανθεί ως το τέλος», ανέφερε η κυρία Σπυράκη, επιμένοντας να θέτει το ερώτημα εάν η κυβέρνηση, πριν αρχίσει να έχει οποιασδήποτε μορφής σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο, ρώτησε σχετικά την αρμόδια Αρχή της Ε.Ε. Ενώ σε ερώτημα για το γεγονός ότι τα έγγραφα που επικαλέστηκε είχαν ανέφεραν ως περίοδο εντοπισμού της πιθανής λαθρεμπορικής δράσης του Έλληνα επιχειρηματία ημερομηνία (26 Ιουλίου 2014)που ανάγεται στην εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης, απάντησε: «Με τον κ. Παπαδόπουλο δουλειές έκανε η επόμενη κυβέρνηση. Δουλειές έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επί κ. Καμμένου. Δεν κάναμε καμιά δουλειά με τον κ. Παπαδόπουλο. Δεν είχαμε καμία επαφή με τον κ. Παπαδόπουλο».
Τα αδιανόητα παρουσιάζονται ως κανονικά
Τη σκυτάλη των επικρίσεων κατά της κυβέρνησης πήρε μετά την κ. Σπυράκη, ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σε ομιλία του, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε τον κυνισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι σήμερα την πολιτική στη διάψευση των προσδοκιών που είχαν καλλιεργήσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του.
«Ήρθε ένας νέος πολιτικός αρχηγός, ένας νέος πρωθυπουργός ο οποίος υποτίθεται ότι θα μιλούσε τη δική σας τη γλώσσα με πιο πειστικό, με πιο ουσιαστικό τρόπο. Και πολλοί νέοι άνθρωποι τον πίστεψαν και τον εμπιστεύθηκαν μόνο και μόνο για να δουν έναν άνθρωπο, ο οποίος όμως αναπαρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες του πελατειακού συστήματος το οποίο ο ίδιος υποτίθεται ότι θα πολεμούσε», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.
Επισημαίνοντας τη «μεγάλη καχυποψία» των νέων, είπε ότι οφείλεται στο ότι «έχουμε δυστυχώς φτάσει στο σημείο πράγματα αδιανόητα να μας φαίνονται τελείως κανονικά. Και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός». Κάνοντας ειδική μνεία στα όσα είχε καταγγελλόμενα για τον κ. Παπαδόπουλο, για τον οποίο είπε ότι είναι «εθνικός μεσάζων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και «άνθρωπος ο οποίος έχει πουλήσει όπλα στον ISIS στην πιο ακραία τρομοκρατική οργάνωση την οποία έχει γνωρίσει ποτέ ο πλανήτης», συμπλήρωσε: «Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός».
Αναφερόμενος εξάλλου και στις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών προς τη Δικαιοσύνη που, όπως είπε, «δεν σέβονται τη βασική αρχή του Κράτους Δικαίου που είναι η διάκριση των εξουσιών», έκανε λόγο για «διαρκή φθορά του δημοκρατικού μας Πολιτεύματος». «Μια φθορά», όπως εξήγησε, «εν πολλοίς πιο ανησυχητική και από την ίδια την οικονομική κρίση». Διότι, συμπλήρωσε, «η οικονομία κάνει κύκλους, αν όμως πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας πάνω στο οποίο όλοι καθόμαστε, αν εξασθενίσουν κι άλλο οι δημοκρατικοί μας θεσμοί, εάν οι λειτουργίες της Δημοκρατίας απαξιώνονται με τον τρόπο που τις απαξιώνουν οι κυβερνώντες, τότε το μέλλον της χώρας και συνολικά το μέλλον της νέας γενιάς προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο».