Στο εσωτερικό ενός εργαστηρίου στην Αυστραλία, που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείαςσε μια συλλογική προσπάθεια να κρατήσουν τον ιό της γρίπης υπό έλεγχο, μπήκε η Wall Street Journal,
Οι γιατροί μελετούν τα επιχρίσματα σε μύτη και λαιμό από πάσχοντες του ιού, που αποστέλλονται σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, από το Τέξας έως τις Νήσους Σολομώντος. Προσπαθούν να προβλέψουν ποιος ιός της γρίπης θα είναι πιο ισχυρός και κοινός και θα πρέπει να συμπεριληφθεί για το εμβόλιο.
Οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνεργάζονται με το Κέντρο Αναφοράς και Έρευνας για τη νέα γρίπη στη Μελβούρνη-ένα από τα έξι κέντρα παγκοσμίως.
«Πάντα προσπαθούμε να ‘προλάβουμε’ τον ιό», λέει ο Ian Barr, αναπληρωτής διευθυντής του ΠΟΥ στη Μελβούρνη. «Πρέπει να έχουμε μια κρυστάλλινη σφαίρα για το τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί», συμπληρώνει.
Κατά τον πρώτο στάδιο, όπως φαίνεται στο πινακάκι παρακάτω, ο ΠΟΥ μαζί με άλλες υπηρεσίες υγείας, προτείνουν νέες συστάσεις για εμβόλια.
Οι παρασκευαστές, προσαρμόζουν τα στελέχη που παραλαμβάνουν από τον ΠΟΥ, για τη βελτιστοποίηση του εμβολίου. Ακολούθως, επωάζουν τον ιό της γρίπης σε γονιμοποιημένα αυγά κότας.
Μια αρχική παρτίδα δοκιμάζεται σε κλινικές, όπως για παράδειγμα στη Βραζιλία και τον Καναδά. Πριν δοκιμαστεί σε ανθρώπους περνάει από έγκριση, για τη δραστικότητα και την καθαρότητα, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).