Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Πώς Κωνσταντοπούλου και Λαϊκή Ενότητα «τη φυλάνε» για κυβέρνηση και κόμματα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πολλοί είναι εκείνοι που – να το ξεκαθαρίσουμε – σε επίπεδο υποθέσεων συνδέουν την υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών, με φήμες για τη φωτοτύπιση κρίσιμων εγγράφων και ακόμη και 32 δικογραφίες από πρώην υπουργικά στελέχη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου πριν αποχωρήσουν από τα γραφεία τους σε Βουλή και υπουργεία. Άλλωστε η υπόθεση έγινε γνωστή από τη μέχρι σήμερα πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία ήταν στο πλευρό της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα των «Νέων», στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν εγκαταλείψει το γραφείο της στο Κοινοβούλιο φρόντισε να έχει φωτοτυπίες από κρίσιμα έγγραφα, ακόμα και από 32 δικογραφίες. Φυσικά, κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να αποδειχθεί.

«Κυκλοφορεί ως κοινοβουλευτικός μύθος. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την παρέα της Αριστερής Πλατφόρμας πριν εγκαταλείψουν τα προεδρικά αξιώματα έκαναν φύλλο και φτερό -δηλαδή φωτοτύπησαν- τα πάντα. Μεταξύ άλλων λέγεται και 32 δικογραφίες. Μένει να αποδειχθεί στο μέλλον αν κάτι τέτοιο αληθεύει. Όπως και αν πράγματι η Ζωή άφησε πίσω της ανυπόγραφες τις συμβάσεις των ορκωτών λογιστών που διενεργούν τους ελέγχους στα πόθεν έσχες βουλευτών», γράφει ο «Μικροπολιτικός».

HTML tutorial

Πληροφορίες που διακινούνται αναφέρουν ότι η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής φρόντισε να ενημερωθεί για όλα τα θέματα του Κοινοβουλίου, ενώ μελέτησε ενδελεχώς όσα ζητήματα είχαν χαρακτηριστεί «προβληματικά», είχαν οσμή σκανδάλου ή έχρηζαν δικαστικής διερεύνησης.

Μάλλον κάποιοι θα πρέπει να φοβούνται και ίσως η υπόθεση των πόθεν έσχες ήταν η προειδοποίηση για όσους έχουν λόγους να φοβούνται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων