Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να στηρίξετε την Ελλάδα με έστω 1 ευρώ. Η συγκινητική πρωτοβουλία ενός νεαρού Βρετανού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σε μία απίστευτα συγκινητική κίνηση προέβη ένας Βρετανός πολίτης. Ένας 29χρονος που ζει στο Λονδίνο και δουλεύει σε ένα κατάστημα με παπούτσια αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει από όλον τον κόσμο μία συμβολή για να βοηθήσει την Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει μαζεύοντας τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει τις δόσεις της στο ΔΝΤ.

Η γνωστή πλέον μέθοδος του crowd funding, δηλαδή της συλλογής χρημάτων από ανθρώπους από όλον τον κόσμο με σκοπό τη συγκέντρωση ενός ποσού για κάποιο σκοπό μέσω διαδικτύου είναι αρκετά διαδεδομένη και αυτή επέλεξε ο νεαρός για να βοηθήσει την Ελλάδα.

Με μία άμεση κάλυψη από τα μέσα και σε λιγότερο από μία μέρα έχουν συγκεντρωθεί 75.000 ευρώ περίπου και η συλλογή χρημάτων θα  συνεχιστεί για 7 ημέρες ακόμη. Ο στόχος είναι το 1,6 εκατομμύριο ευρώ και ως τώρα έχουν προσφέρει από 1 ευρώ και πάνω 5.000 άνθρωποι. Αυτό κατά μέσω όρο σημαίνει ότι έχει βάλει ο καθένας από 15 ευρώ περίπου. Σύμφωνα με τις μεθόδους του crowd funding δίνονται και δώρα ως μικρή ανταμοιβή για την προσφορά του καθενός.

Μπορεί 1,6 εκατομμύριο να ακούγεται πολύ αναφέρει ο ίδιος που ξεκίνησε την πρωτοβουλία αλλά επισημαίνει ότι είναι μόνο 3 ευρώ από κάθε Ευρωπαίο. Μπορεί κανείς να παραγγείλει ένα μπουκάλι ούζο, ένα μπουκάλι κρασί, μία χωριάτικη ή ακόμη και ένα πακέτο διακοπών στην Ελλάδα για δύο άτομα. Είναι λίγο αφελές αλλά ταυτόχρονα και πολύ συγκινητικό ότι ο 29χρονος που ανέλαβε την πρωτοβουλία προσπάθησε να περιλάβει και την παραγγελία ενός μικρού ελληνικού νησιού στην Ελλάδα για όποιον έδινε 1,6 εκατομμύρια. Ωστόσο το σάιτ μέσα από το οποίο γίνεται το crowd funding του απάντησε ότι χωρίς την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να υποσχεθεί κάτι τέτοιο.

Είναι πραγματικά συγκινητικό. Τα χρήματα αυτά θα δoθούν στο ελληνικό κράτος που τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί πιθανόν σε πολύ δύσκολη θέση. Μπορούμε να το διαδώσουμε αλλά και να προσφέρουμε κάτι παραπάνω πέρα από οργισμένα post, tweets και likes.

Μπορείτε να δείτε το ποσό να αναβαίνει διαρκώς αλλά να βοηθήσετε και εσείς σε αυτό εδώ:

https://www.indiegogo.com/projects/greek-bailout-fund#/story

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων