Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Πως ο Λι έζησε 256 χρόνια, με 23 συζύγους και 200 παιδιά

Γεννήθηκε στην Κίνα το 1677, αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736. Έζησε πάντως 256 χρόνια, είχε 23 συζύγους και μεγάλωσε περισσότερα από 200 παιδιά. Πρόκειται για τον Κινέζο βοτανολόγο Ολιστικής Ιατρικής Li Ching-Yuen, ο οποίος εξέφρασε την επιτυχία της μακροζωίας του με μια φράση: «Διατηρήστε μια ήρεμη καρδιά, καθίστε σαν χελώνα, περπατήστε γρήγορα σαν περιστέρι, και κοιμηθείτε σαν σκύλος»… Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933. Καθ ‘όλη τη μακρά ζωή του, ασκήθηκε συνεχώς στα βότανα και τις πολεμικές τέχνες.

Η μακροζωίας του τεκμηριώνεται ως εξής: Το 1930, η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύθηκαν επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν. Τα έγγραφα αυτά, που χρονολογούνταν από το 1827, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για τα 150α γενέθλια του Li Ching-Yuen . Αργότερα έγγραφα, που χρονολογούνταν από το 1877, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για την 200η επέτειο του. Την ιστορία του Λι πήραμε από τους «σχολιαστές χωρίς σύνορα» .

Η σύγχρονη ιατρική θεωρεί πλέον ότι το 70% όλων των ασθενειών υλοποιούνται λόγω των αρνητικών σκέψεων ή συναισθηματικού στρες .Οι ασθένειες οφείλονται σε αυτήν την αιτία που ονομάζεται «ψυχοσωματική». Μερικές φορές αρκετές ημέρες αυξημένου στρες είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανοίξει ένα γαστρικό έλκος. Μερικές φορές, χρόνιο στρες είναι το μόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί διαβήτης ή καρδιακή νόσος, για να μην αναφέρουμε την κακή γενική κατάσταση της υγείας, μείωση της παραγωγικότητας, και έλλειψη ευτυχίας. Οι γιατροί και οι επιστήμονες συμφωνούν ομόφωνα ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν άμεσα τη δραστηριότητα των οργάνων μας, και την κατάσταση του σώματός μας γενικότερα.

Οι Γιόγκι της Ανατολής που έζησαν για πάνω από 100 χρόνια, επιβίωσαν τόσα πολλά χρόνια, επειδή ήταν γεμάτοι νεανικότητα, δυναμικότητα και ενθουσιασμό. Σήμερα, τη φιλοσοφία και τις πρακτικές τους εφαρμόζει η ολιστική ιατρική που φροντίζει όχι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και την ψυχή, καθώς και την προσωπική ζωή κάποιου. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε κάποιον να αφαιρέσει την αιτία της ασθένειας, και όχι απλώς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, ως εκ τούτου εμποδίζει την επανεμφάνιση της.

HTML tutorial

Οι ίδιες οι σκέψεις μας μπορούν να μας θεραπεύσουν. Μια από τις πιο καταπληκτικές ιστορίες που το επιβεβαιώνουν είναι αυτή του Morris Goodman , ο οποίος, το 1981, έτυχε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω μη αναστρέψιμης βλάβης της σπονδυλικής στήλης και διάτρησης διαφράγματος. Η ζωή του ανθρώπου υποστηρίχθηκε από έναν εξαεριστήρα αναπνοής, και η μόνη κίνηση που μπορούσε να κάνει ήταν να ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος γνώριζε τη δύναμη της σκέψης, και μέσα σε λίγες μέρες αναγέννησε με επιτυχία το διάφραγμα του και μπορούσε να αναπνέει αυτόνομα. Επίσης αναγέννησε συνειδητά τον κατεστραμμένο νωτιαίο μυελό του, και άρχισε να μετακινεί όλα τα μέλη του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε, διότι αυτό ακριβώς “δεν θα μπορούσε να συμβαίνει”. Μετά από λίγους μήνες, όμως, ο Morris Goodman άρχισε να περπατάει ξανά, και τελικά να ανακάμπτει πλήρως.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων