Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Πως συμβιβάζεται η πολυτέλεια των γραφείων της ΕΚΤ με την λιτότητα;

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, με αντικείμενο την προκλητική σπατάλη δημοσίου χρήματος σε καιρό λιτότητας για την ανέγερση υπερπολυτελών γραφείων της στη Φρανκφούρτη.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, το κόστος κατασκευής των οποίων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου αγγίζει τα 1,3 δις ευρώ. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, το κτίριο αυτό συγκαταλέγεται στα ακριβότερα του κόσμου, μαζί με το One World Trade Centre στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης ή ακόμα και το κτίριο της ρουμανικής Βουλής στο Βουκουρέστι, αλλοτινό σύμβολο της παντοδυναμίας του δικτάτορα Τσαουσέσκου (Casa Poporului).

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα:

Πώς συνάδει αυτή η επίδειξη πλούτου που πραγματοποίησε κατασκευάζοντας τα υπερπολυτελή γραφεία της με τις ασφυκτικές πιέσεις για λιτότητα που ασκεί στα κράτη-μέλη τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας; Δε θεωρεί ότι ακόμα και για λόγους συμβολισμού θα έπρεπε να επιδεικνύει κάποια αυτοσυγκράτηση στις δαπάνες της;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων