Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Πώς θα λειτουργεί το τέμενος στο Βοτανικό

Το πλαίσιο λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό αρχίζει να διαμορφώνεται μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης.

Το τέμενος θα διαμορφωθεί στο κτίριο της παλιάς βάσης Ναυτικού, και η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί χρηματοδότηση από ξένους φορείς για να αποφύγει εμπλοκή ακραίων οργανώσεων – ενώ διαμηνύει ότι θα κλείσει κάθε λατρευτικός χώρος που δεν έχει άδεια.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, το τέμενος θα έχει χωρητικότητα 350 πιστών και υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει κάτι λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ (συγκεκριμένα, στην περιοχή των 964.000 ευρώ).

Η κεντρική εγκατάσταση θα είναι το το κτίριο της παλιάς βάσης του Ναυτικού, ενώ υποστηρικτικοί χώροι θα δημιουργηθούν σε υδιστά μενα κτίρια.

Στο χώρο της αυλής δεν θα χτιστούν άλλα κτίρια, ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές. Η κυβέρνηση επίσης δεν πρόκειται να δεχτεί χρηματοδότηση ή οικονομικές προσφορές από ξένους φορείς, θέλοντας να αποφύγει εμπλοκή ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο γγ Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γ. Καλαντζής ανέφερε πως μετά την κατασκευή, κάθε λατρευτικός χώρος που δεν έχει άδεια θα κλείσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων