Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Πυρκαγιές: Εύβοια – Eκκενώθηκε το κάμπινγκ στην Αγία Άννα | Ηλεία – Εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος

Μαίνονται ακόμα οι φωτιές με τραγικές επιπτώσεις.

Εκκενώνεται αυτή την ώρα το camping της Αγίας Άννας στην βόρεια Εύβοια, ενώ τα σπίτια τους εγκαταλείπουν και οι κάτοικοι στην παραλία. Η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, ωστόσο όπως αναφέρει στο protothema.gr ο κοινοτάρχης Ανδρέας Χατζής η κατάσταση δεν θα αργήσει να ξεφύγει τελείως :

“Εδώ και λίγη ώρα έχει εκκενωθεί το camping της Αγίας Άννας που βρίσκεται μέσα στο δάσος, ενώ η αστυνομία έχει απομακρύνει και τον κόσμο που έχει σπίτια στην παραλία. Το χωριό βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την φωτιά. Έχει κοκκινίσει ο ουρανός και φαίνονται παντού καπνοί. Από το camping έμαθα πως ο κόσμος φεύγει προς Χαλκίδα. Δυστυχώς τα αεροπλάνα δεν φτάνουν για να περιορίσουν την φωτιά. Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες για όλους μας. Για την εκκένωση της περιοχής ενημερωθήκαμε άλλοι από την αστυνομία κι άλλοι από το 112. Καίγεται όλη η βόρεια Εύβοια κακώς δεν είχαν βγάλει τόσες ημέρες τον στρατό”.

Συναγερμός στην Ηλεία, καθώς περίπου 150 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Κλαδέος, με την πυροσβεστική να έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού Λάλα, καθώς οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε το OPEN ότι ένα άτομο είναι ύποπτο για εμπρησμό, είχε μηχανάκι και όπου σταματούσε, μετά από λίγο φούντωνε φωτιά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων