Ήταν 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικά 380.050 ευρώ.
Την πορεία της έρευνας έως και τη στιγμή των συλλήψεων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση Qatargate καταγράφει με λεπτομέρειες η βελγική εφημερίδα Le Soir, αποκαλύπτοντας πως οι βελγικές αρχές βρήκαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην κατοικία του Αντόνιο Παντσέρι.
Τα χρήματα βρέθηκαν μέσα σε μια βαλίτσα και σε ένα χρηματοκιβώτιο εντός της οικίας του Παντσέρι. Οι βέλγοι αστυνομικοί, μπήκαν κρυφά και μετά από έλεγχο βρήκαν κάτω από το κρεβάτι μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια μέσα στην οποία υπήρχαν τέσσερα πακέτα με χρήματα.
Ήταν 7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, συνολικά 380.050 ευρώ. Στην ντουλάπα βρέθηκαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ. Οι αστυνομικοί φωτογράφισαν τα πάντα και έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.
Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται το δίκτυο των σχέσεων ανάμεσα στους συλληφθέντες, τις διαδρομές του χρήματος και της επιρροής ανάμεσα στο Κατάρ, το Μαρόκο και το Βέλγιο, αλλά και τις κινήσεις των βελγικών αρχών που έδρασαν διακριτικά και με ταχύτητα για τις συλλήψεις.
Γίνεται αναφορά, επίσης στο ρόλο κλειδί του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Αλί μπεν Σαμίχ Αλ-Μαρί, τον οποίο συνάντησαν με αυτή την ιδιότητα πολλά από τα «πρόσωπα του δράματος» στις Βρυξέλλες.
Τον Οκτώβριο του 2022 ο Παντσέρι συναντήθηκε με τον Καταριανό υπουργό στις Βρυξέλλες, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Είχε φτάσει μαζί με τον σύντροφο της Καϊλή, Φραντσέκο Τζιόρτζι, και μια τροχήλατη βαλίτσα. Όταν έληξε η συνάντηση, η βαλίτσα φαινόταν σαφώς πιο φουσκωμένη.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, στις 14 Νοεμβρίου 2022 έξω από την αίθουσα 3G-3 επικρατούσε ασυνήθιστη αναταραχή και πολυκοσμία. Ήταν λίγες μέρες πριν αρχίσει το Μουντιάλ του Κατάρ και όλοι είχαν σπεύσει προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς κανείς δεν γνώριζε τι θα επακολουθούσε. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Αλ-Μαρί έδωσε μία καλοστημένη «παράσταση» σε… σκηνοθεσία Παντσέρι.
Για σχεδόν δύο ώρες, αναλύθηκε η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, με τον υπουργό της χώρας και εκπροσώπους της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, της Human Rights Watch και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, συμπεριλαμβανομένου του τότε γενικού γραμματέα, Λούκα Βισεντίνι.
Ο Αλ Μαρί εκφράζει την άποψή του, με τα επιχειρήματα να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά: άνευ προηγουμένου μεταρρυθμίσεις, συνεχής διάλογος, μέτρα από τους αντιπάλους του Κατάρ, κατηγορίες για ρατσισμό…
Αλλά ούτε αυτός, ούτε η ομάδα του είχαν επιμεληθεί την ομιλία του. Πίσω από αυτή την παρέμβαση – όπως προκύπτει από ακροάσεις της αστυνομίας, γράφει η Le Soir – κρυβόταν ο Παντσέρι.
Στη συνέχεια, ο Αλ Μαρί προχώρησε στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών, οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο του Παντσέρι.
ΠΗΓΗ: in.gr