Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

“Καμπανάκι” CDC σε Αμερικανούς: «Μην ταξιδέψετε για τη Γιορτή των Ευχαριστιών»

Έκκληση προς τους Αμερικανούς να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού στην «Γιορτή των Ευχαριστιών» απηύθυνε το Αμερικανικό Κέτρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, που εξέδωσε οδηγία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το CDC κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν κατά την περίοδο των διακοπών και να σκεφτούν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για συναντήσεις με συγγενείς εκτός των νοικοκυριών.

«Εν μέσω κρίσιμης φάσης, το CDC συνιστά να μην γίνονται ταξίδια την περίοδο του Thanksgiving» ανέφερε αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Μάλιστα, εξέφρασε ανησυχία, λόγω των στοιχείων που δείχνουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των νοσηλειών και των θανάτων. Μάλιστα ο οργανισμός δεν ανησυχεί μόνον για τον τρόπο μεταφοράς, αλλά και για τα σημεία αναμονής.

«Όταν οι άνθρωποι περιμένουν σε σειρά για να φτάσουν σε λεωφορεία ή αεροπλάνα, η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων γίνεται πολύ πιο δύσκολη κι η μετάδοση ιών πολύ πιο πιθανή» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο οργανισμός ανησυχεί ότι η περίοδος των διακοπών θα επιταχύνει την επιτάχυνση του κορωνοϊού. Σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται τα πιο ηλικιωμένα μέλη που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση, το CDC καλεί τους Αμερικανούς που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν να το κάνουν με όσο πιο ασφαλή τρόπο γίνεται, φορώντας μάσκες και τηρώντας κοινωνικές αποστάσεις, ακόμη και στα τραπέζια με άτομα που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό. Πάντως, η κύρια σύσταση είναι προς τους πολίτες να γιορτάσουν τη Γιορτή των Ευχαριστιών στο σπίτι με άτομα που μοιράζονται το ίδιο νοικοκυριό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων