Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

“Καμπανάκι” Φάουτσι: Πιθανό τρίτο κύμα πανδημίας εάν χαλαρώσουμε στις γιορτές

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση των μετακινήσεων αυτές τις ημέρες.

«Η μετακίνηση είναι ρίσκο, ειδικά όταν οι άνθρωποι συναντιούνται σε εσωτερικούς χώρους με πλήθος κόσμου όταν φτάνουν στον προορισμό τους», τόνισε στο CNN.

Στη δραματική προειδοποίηση ότι είναι πιθανό να υπάρξει νέο κύμα πανδημίας και να ξεφύγει ακόμη περισσότερο η κατάσταση, εάν χαλαρώσει η συμπεριφορά, προχώρησε ακόμη ο Φάουτσι.

Μίλησε, δε, για έναν πολύ δύσκολο Ιανουάριο εάν παρατηρηθεί έντονη απειθαρχία την περίοδο των γιορτών.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας του τρομακτικά υψηλού αριθμού νεκρών, ενώ το απόλυτο μαύρο ρεκόρ καταγράφηκε την Τρίτη όσον στον αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Στους 117.000 έφτασε ο αριθμός των Αμερικανών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία σε ένα μόνο 24ωρο, κάτι που δεν είχε καταγραφεί από τον Μάρτιο.

Κλίμα αγωνίας επισκιάζει τις φετινές γιορτές στην Αμερική, καθώς εκατομμύρια είναι πολίτες που μετακινούνται για να περάσουν τις διακοπές με την οικογένειά τους, στοιχείο που αυξάνει την πιθανότητα υπερμετάδοσης της νόσου Covid-19.

Πάντως, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών συστήνουν στους πολίτες να γιορτάσουν την περίοδο των γιορτών με εκείνους με τους οποίους ζουνστην ίδια οικία.

Από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν αεροπορικώς εντός των ΗΠΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων