Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ρευστό παραμένει το τραπεζικό τοπίο

Η ανακεφαλαιοποίηση έγινε και οι εξελίξεις για την τελική διαμόρφωση του τραπεζικού τοπίου στην Ελλάδα παραμένουν ρευστές. Η Eurobank στην οποία τοποθετήθηκαν οι κ. Χρήστος Μεγάλου (διευθύνων σύμβουλος) και Γιώργος Δαυίδ (πρόεδρος) διεκδικεί τη νέα Proton που πωλεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Alpha Bank θα υποβάλει «σοβαρή» πρόταση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Attica Bank προχωράει μόνη και ιδιωτική.

Ειδικότερα, η διαδικασία του data room για την Proton Bank κλείνει στις 9 Ιουλίου και μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα θα πρέπει να υπάρξει κατ αρχήν συμφωνία με την Eurobank ή ο διαγωνισμός να αποβεί άκαρπος.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος ανακοίνωσε στην γενική συνέλευση της τράπεζας ότι τους ενδιαφέρει η εξαγορά του Ταμιευτηρίου και ότι στόχος να λειτουργήσει αυτόνομα και να επανακτήσει το παραδοσιακό του προφίλ.

Η Attica Bank στο μεταξύ κατέστη η πρώτη πλήρως ιδιωτική τράπεζα, καθώς ανακεφαλαιοποιήθηκε μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης για αδιάθετες μετοχές και ομολογίες και συγκέντρωσε 399 εκατ. ευρώ.

Τα πράγματα προχωράνε γρήγορα, αλλά κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς η Eurobank και το ΤΤ αποτελούν ακόμη αστάθμητους παράγοντες. Διαφαίνεται πάντως, ότι πρόθεση του ΤΧΣ είναι να περάσει η πρώτη στον έλεγχο ξένων μετόχων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων