Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Reuters: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες των περιφερειακών αεροδρομίων

H Ελλάδα, που αναδύεται από μια δεκαετή κρίση χρέους, άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να ξεκινήσει τον τουριστικό τομέα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της οικονομικής παραγωγής και απασχολεί 700.000 άτομα.

«Αποφασίσαμε σε αυτόν τον περίεργο καιρό να έρθουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια ασφαλής χώρα», δήλωσε η Suzana Vosatkova από την Τσεχία φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Δεκάδες πτήσεις ανέμεναν σήμερα τα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, τα οποία συνδέονται με μερικά από τα πιο δημοφιλή θέρετρα. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) τουλάχιστον 48 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα ενώ δειγματοληπτικά τεστ θα διεξάγονται κατά την άφιξη.

Τα δύο κύρια αεροδρόμια της Ελλάδας άνοιξαν τον περασμένο μήνα, ενώ από σήμερα επιτρέπονται περισσότερες πτήσεις και από χώρες εκτός ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τα επαγγελματικά ή ταξίδια αναψυχής από 14 χώρες εκτός των συνόρων της. Από τον αρχικό «ασφαλή κατάλογο» αποκλείστηκε η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, και οι δύο σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα.

Η χώρα κατάφερε να περιορίσει τα κρούσματα κορωνοϊού σε 3.409. Ωστόσο, η οικονομία της αναμένεται να συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 8% φέτος.

Η κυβέρνηση έχει ένα δύσκολο καθήκον να ανοίξει την Ελλάδα σε ξένους επισκέπτες και να αποτρέψει ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας. Η χώρα ανέφερε 20 νέα κρούσματα την Τρίτη, και εννέα από αυτά έφτασαν αεροπορικώς.

«Είναι υπολογισμένος κίνδυνος. Δεν βιαζόμαστε, το κάνουμε ένα βήμα τη φορά », δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η Ελλάδα ακολουθεί τις οδηγίες της ΕΕ σχετικά με το ποιος επιτρέπεται στη χώρα. Οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Τουρκία δεν θα επιτρέπονται έως τις 15 Ιουλίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων