Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Reuters: Γερμανός πιλότος σχημάτισε μία σύριγγα στον ουρανό

Ο Γερμανός πιλότος Samy Kramer κατάφερε να σχηματίσει με το αεροπλάνο του μία τεράστια σύριγγα στον ουρανό, υπενθυμίζοντας σε όλους την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Ο 20χρονος πιλότος χαρτογράφησε τη διαδρομή των 200 χλμ, που θα χρειαζόταν να διανύσει προκειμένου να κάνει την ιδιαίτερη αυτή πτήση. Η διαδρομή σε σχήμα σύριγγας εμφανίστηκε στην διαδικτυακή τοποθεσία flightradar24.

«Υπάρχουν ακόμη σχετικά πολλοί άνθρωποι που αντιτίθενται στον εμβολιασμό και η δράση μου μπορεί να είναι μια υπενθύμιση για αυτούς να σκεφτούν καλύτερα το θέμα», δήλωσε ο Kramer στο Reuters TV την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η πτήση του δεν πρέπει να νοηθεί ως άμεση κλήση για εμβολιασμό.

«Ίσως να είναι μία ένδειξη χαράς (η έναρξη των εμβολιασμών) επειδή η αεροπορική βιομηχανία έχει πληγεί αρκετά από την πανδημία», δήλωσε ο Kramer.

Η Γερμανία ξεκίνησε επίσημα την εκστρατεία εμβολιασμού COVID-19, όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να διανείμει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στις τοπικές υγειονομικές αρχές έως το τέλος του τρέχοντος έτους και περίπου 700.000 την εβδομάδα από τον Ιανουάριο.

Reuters: German pilot makes point with syringe in the sky
Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων