Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Reuters: Κλείνει το 20% των καταστημάτων στην Γερμανία η Deutsche Bank

Ένα στα 5 ή το 20% των καταστημάτων της στην εγχώρια αγορά ετοιμάζεται να κλείσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, καθώς επιδιώκει να μειώσει τα κόστη και να κεφαλαιοποιήσει την αλλαγή στις συνήθειες των πελατών της Deutsche Bank κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε στέλεχος της τράπεζας που επικαλείται το Reuters.

Ο Φίλιπ Γκόσοβ, που επιβλέπει τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στη Γερμανία, δήλωσε στο Reuters ότι η μείωση σε περίπου 400 καταστήματα από τα σχεδόν 500 σήμερα, θα γίνει κυρίως σε αστικές περιοχές και να εφαρμοστεί «το συντομότερο δυνατόν».

Η εξέλιξη έρχεται ενώ η Deutsche Bank υποβάλλεται σε εκτεταμένη αναδιάρθρωση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της που ξεκίνησε το 2019 ύστερα από χρόνια ζημιογόνας χρήσης.

Oι γερμανικές τράπεζες παραδοσιακά λειτουργούν μεγάλο αριθμό καταστημάτων συγκριτικά με αυτές στην Ολλανδία ή τη Βρετανία, όπου οι πελάτες είναι πιο εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες. Οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη επανεξετάζουν τη στρατηγική τους για το δίκτυό τους υπό το πρίσμα της κρίσης του κορωνοϊού. Η ανταγωνίστρια της Deutsche, η Commerzbank, αποφάσισε πρόσφατα να κλείσει 200 από τα 1.000 καταστήματά της και εξετάζει το κλείσιμο εκατοντάδων ακόμα.

«Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει περαιτέρω τις απαιτήσεις προς τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις δραστηριότητες δικτύου», δήλωσε ο Γκόσοβ. «Ακόμα και πελάτες που προηγουμένως δεν ήταν πολύ εξοικειωμένοι με τη διαδικτυακή τραπεζική κάνουν τώρα πολλές απλές τραπεζικές συναλλαγές από το σπίτι τους στον υπολογιστή ή το iPad», ανέφερε ο ίδιος

Όπως είπε, οι πιο περίπλοκες συμβουλευτικές υπηρεσίες γίνονται όλο και περισσότερο δια τηλεφώνου ή βιντεοκλήσεων, προσθέτοντας ότι η τράπεζα θα επενδύσει ένα ποσό που δεν αποκάλυψε, στην ενίσχυση αυτών των υπηρεσιών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων