Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Reuters: Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι η εργασία από το σπίτι χάνει την αποτελεσματικότητά της

«Η εργασία από το σπίτι ήταν εκπληκτικά επιτυχημένη για τις παγκόσμιες τράπεζες κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας του κορωναϊού, όμως χάνει την αποτελεσματικότητά της», ανέφεραν δύο εξέχοντα στελέχη της βιομηχανίας σε μια τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι λειτουργεί όπως είναι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι βιώσιμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays Jes Staley.

Η Mary Erdoes, η οποία διευθύνει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου για την JPMorgan Chase & Co, πρόσθεσε, «Είναι φασαρία. Είναι δύσκολο.”

Για να συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Erodes: «Χρειάζεται πολλή εσωτερική δύναμη και βιωσιμότητα (χωρίς) την ενέργεια που παίρνετε από το να περιβάλλεστε από άλλους ανθρώπους».

Ο Staley πρόσθεσε: «Θα είναι όλο και περισσότερο μια πρόκληση να διατηρηθεί η κουλτούρα και η συνεργασία που επιδιώκουν να έχουν και πρέπει να έχουν αυτά τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Προέβλεψε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα επέστρεφαν στα γραφεία για να εργαστούν, αλλά με ευελιξία μπορούν  να εργαστούν και από το σπίτι.

Ο Ερντός είπε ότι τα στελέχη πίστευαν ότι μέρος της αρχικής επιτυχίας της εργασίας από το σπίτι οφείλεται στο ότι η αδρεναλίνη πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες γρήγορα.

Τώρα, πρόσθεσε, τα στελέχη αντιμετωπίζουνν την πιθανότητα η COVID-19 και οι παραλλαγές της να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πώς να προσαρμοστεί», είπε ο Ερντός.

Ο Staley τόνισε επίσης στην διάσκεψη ότι η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να βιώσει μια άνθηση μετά την πανδημία παρόμοια με την «Roaring 20s» που ακολούθησε το Πανδημία γρίπης του 1918.

«Θα μπορούσατε να έχετε ένα ισχυρό δεύτερο εξάμηνο αυτό το έτος», είπε ο Staley, προβλέποντας «έκρηξη της ζήτησης».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων