Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Reuters: Ρωγμές στην κυβέρνηση από το ν/σ για την αλλαγή φύλου

Για ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό κάνει λόγο το Reuters σε τηλεγράφημά του με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

«Το άρθρο που ορίζει ότι η αλλαγή φύλου θα μπορεί να γίνεται από την ηλικία των 15 ετών έχει προκαλέσει ρωγμές στο συνασπισμό του Αλέξη Τσίπρα. Ο σύμμαχός του, οι δεξιοί Ανεξάρτητοι Έλληνες, είπαν ότι δεν θα το ψηφίσουν εκτός εάν το όριο ηλικίας ανέβει στα 17 έτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα.

Το Reuters καταγράφοντας τις αντιδράσεις από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι έγινε δεκτή από ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά, την ίδια ώρα, έχει αναδείξει τις πολιτικές διαφορές και τις διαφωνίες της εκκλησίας.

Στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου τότε θα πρέπει αφενός να τους έχει αναγνωριστεί «διαταρχή ταυτότητας φύλου» και αφετέρου να έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση των αναπαραγωγικών τους οργάνων. «Αυτή η πρακτική έχει ευρέως καταδικαστεί ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αν και είναι κοινή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες» προστίθεται στο κείμενο.

Στο Reuters μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καβαδία λέγοντας ότι «το να έχει κάποιος πρόσβαση στην αγορά εργασίας, το να μπορεί να ταξιδεύει ή το να μπορεί στην καθημερινότητά του να έχει το όνομα που θέλει και που ανταποκρίνεται σε αυτό που νιώθει, δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Το Reuters παραθέτει, τέλος, και την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου που χαρακτήρισε την πρόταση απειλή για την ιερότητα της οικογένειας.Και συμπληρώνει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία, που έχει μεγάλη επιρροή, το έχει κατακρίνει ως ανήθικο, ενώ οι ακροδεξιοί αποκαλούν το νομοσχέδιο “τερατούργημα”. Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν νομική αλλαγή φύλου δύο φορές και πως οι αιτούντες δεν πρέπει να είναι παντρεμένοι. Ενα δικαστήριο θα κρίνει το αίτημά του». 

Έπειτα, το πρακτορείο μεταφέρει δηλώσεις διαδηλωτών από το Σύνταγμα. 

«Περιμένω με ανυπομονησία! Τη στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο θα αλλάξω το φύλο  μου» είπε η Ραφαέλα, συμπληρώνοντας ότι περιμένει αυτή τη στιγμή εδώ και 27 χρόνια.

«Τα ειρωνικά βλέμματα και οι κοροϊδίες όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι η ταυτότητά μου δεν έχει σχέση με την εξωτερική μου εμφάνιση θα σταματήσουν» συμπλήρωσε η ίδια, που, όπως τονίζει το πρακτορείο, ήταν καλυμμένη με μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου -το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων